Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Όταν οι φασίστες βλέπουν «ευκαιρίες» στα νταραβέρια με τις ΗΠA

«Αλληθωρίζει» ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αφού αγωνιούν για την καλύτερη
εκπροσώπηση των συμφερόντων της αστικής τάξης στις συναντήσεις τόσο με Αμερικανούς επιχειρηματίες, όσο και με τον Τραμπ.
 Ανάμεσα στους ασυγκράτητους που τους τρέχουν τα σάλια και βλέπουν «ευκαιρίες» για τη χώρα, δηλαδή για τις μπίζνες του κεφαλαίου, είναι και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. «Είναι ιστορική η ευκαιρία για την Ελλάδα», είπε  ο Κασιδιάρης σε δήλωσή του, όμως οι χρυσαυγίτες δεν εμπιστεύονται για τέτοιες δουλειές τον Τσίπρα γιατί «προεκλογικά έβριζε τον Τραμπ».
 Τα τσιράκια των αφεντικών βλέπουν λοιπόν «ευκαιρίες» στα νταραβέρια με τις ΗΠΑ και στα παζάρια για την ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολιτικο-στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Βλέπουν «ευκαιρίες» στους σοβαρούς κινδύνους για το λαό από την αυξημένη δράση των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών, που, ως γνωστόν, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο. Βλέπουν «ιστορικές ευκαιρίες» στα παζάρια για την «αξιοποίηση» από αμερικανικά μονοπώλια ενεργειακών πηγών, ναυπηγείων, λιμανιών κ.λπ.
 Ο βαρβάτος «πατριωτισμός» τους λοιπόν εξαντλείται στην πάση θυσία αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης και στην προσέλκυση επενδυτών, αναζητώντας ρόλους και ανταλλάγματα που συνήθως οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά. Ομως, «πατρίδα» του κεφαλαίου είναι τα κέρδη, γι' αυτό και τα τσιράκια του τα προσκυνούν με κάθε κόστος...
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ