Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει και φέτος το Reworks Festival

Οι ρυθμοί της Θεσσαλονίκης. Μια πόλη που δίνει ζωή σε κάθε τι σύγχρονο. Αγκαλιάζει όλους τους νέους. Όλους εκείνους που θέλουν «νιώσουν» και να «ζήσουν». Οι εκδηλώσεις μουσικής και πολιτισμού του 13ου Reworks, του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε διαφορετικούς χώρους της πόλης μέχρι την ερχόμενη Κυριακή κατακλύζουν την πόλη.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει και φέτος τη ξεχωριστή  μουσική γιορτή της Θεσσαλονίκης.  Αντάμα με τα δεκάδες σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παίρνουν μέρος στο Reworks 2017  ανιχνεύει τους προβληματισμούς, τις προτάσεις, τις νέες πρωτοβουλίες που κατατίθενται στον ανοιχτό διάλογο για την εικόνα ,την σύγχρονη μουσική και την πολιτιστική εξέλιξη.

 «Νιώσε. Ζήσε. Μοιράσου» είναι το σύνθημα προτροπής για τους συμμετέχοντες ,με το οποίο υποστηρίζει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης το 13ο Reworks.

«Πάντα ενισχυτικά. Σε διοργανώσεις που πατούν στο παρόν και κοιτάζουν το μέλλον. Αφουγκραζόμαστε το ρυθμό της καρδιάς της Θεσσαλονίκης . Ακούμε τι θέλει η νεολαία της. Τονώνουμε την δημιουργικότητά της. Εφαρμόζουμε τις νέες προτάσεις της » σχολίασε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου.

RESOUND /ECHOS OF THESSALONIKI.

Μέσα από τις εκδηλώσεις ο ΟΤΘ κάνει πράξη το επιτυχημένο brand name της πόλης Many Stories,One Heart αναμειγνύοντας και συνθέτοντας φυσικούς ήχους απ όλη την πόλη  σ ένα μοναδικό …αστικό soundtrack.

Συγκεκριμένα, το φετινό Reworks παρουσιάζει, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το ξεχωριστό και ιδιαίτερο έργο υπό τον τίτλο “Resound /Echos Of Thessaloniki”.H σύλληψη της κεντρικής ιδέας του είναι απλή όσο και καινοτόμα. Αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τον Ήχο της Θεσσαλονίκης. Αυτόν που βγαίνει από την πόλη και φτάνει στα αυτιά όλων των κατοίκων της…
Ποια ιστορία  -άραγε- λένε οι ήχοι της Θεσσαλονίκης για την ίδια την πόλη? Πόσο οι κάτοικοί της έχουν συνδέσει την Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένους φυσικούς ήχους? Είναι ξεχωριστοί, είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι ?

Ο Λευκός Πύργος, η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, τα Κάστρα, το “Καπάνι” , η στοά “Μοδιάνο” ήταν μερικά από τα σημεία που προσέφεραν την πρώτη μουσική ύλη στο Resound/Echos of Thessaloniki. Φυσικοί ήχοι απ αυτά τα «νευραλγικά σημεία» της πόλης ηχογραφήθηκαν με την επιμέλεια των Tendts και καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν τον ήχο της Θεσσαλονίκης ,δίνοντας τους ηχητική ματιά.

Όπως έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή, ο δημιουργός της σύνθεσης που θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή ,θα εμφανιστεί στο Reworks 2017 και θα συμμετέχει ως μέλος της επιτροπής επιλογής στην επόμενη έκδοση του project.