Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχές για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους, από την βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

 Σήμερα(χθες), πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, εύχομαι ολόψυχα σε όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία μαθητές,
γονείς και εκπαιδευτικούς, μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα στους μαθητές και με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, συστήνω να μην διστάζετε να ρωτάτε, να ψάχνετε, να τολμάτε, να ανακαλύπτετε νέα πράγματα, και να θυμόσαστε πως η γνώση είναι ισχυρή δύναμη για κάθε άνθρωπο. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι ψυχική δύναμη ώστε να καταφέρετε να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις και τις αξίες σας στους μαθητές σας, τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, και να τους καταστήσετε κοινωνούς των αξιών που προάγουν τον άνθρωπο και το πολιτισμό. Στους γονείς: να βρίσκετε, κάθε μέρα, το κουράγιο για να στέκεστε συμπαραστάτης δίπλα στα παιδιά. Να οπλίζεστε με καρτερία, υπομονή και θέληση για όσο και όσα τα παιδιά σας χρειάζονται, ώστε να διδάσκονται, την στάση ζωής, από το παράδειγμά σας!


Παροτρύνω όλους μας, πολιτεία, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς να θυμόμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από την αμέριστη στήριξη και αγάπη μας.  
Η επένδυση στην παιδεία των παιδιών είναι η σημαντικότερη επένδυση μίας πολιτείας για ένα καλύτερο αύριο!
Σε αυτό τον καθημερινό αγώνα για Παιδεία των παιδιών μας, των γονέων και των εκπαιδευτικών δηλώνω παρούσα.


Σήμερα, κατά την τελετή του καθιερωμένου ετήσιου αγιασμού, παραβρέθηκα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Θεώρησα υποχρέωσή μου να παρευρίσκομαι σε ένα σχολείο, το οποίο χρήζει άμεσης μεταστέγασης. Με χαρά άκουσα ότι οι προσπάθειές μας για την κατασκευή του νέου κτιρίου βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, μιας και η κτιριολογική μελέτη ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και έχει σταλεί στο σχολείο, τον Δήμο Κατερίνης και τις “Κτιριακές Υποδομές” για παρατηρήσεις και τυχόν βελτιώσεις. Το παρακολουθούμε από πολύ κοντά και ελπίζω σύντομα να έχουμε και αίσιο τέλος. Ακόμα ενημέρωσα ότι εντός του Σεπτεμβρίου, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Παιδείας, ο κύριος όγκος των εκπαιδευτικών θα είναι στο σχολείο.
Εύχομαι σε όλες και όλους, καλή σχολική χρονιά !