Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

"ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ…ακόμα να μάθουμε ποιες είναι οι αξίες … " Της ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ

1/9/2017
Αφιερωμένο στους Περιφερειάρχες, στους Αντιπεριφερειάρχες, στους Δημάρχους και στους Προέδρους…

Κάθε μέρα τα ΜΜΜ μας βομβαρδίζουν με τις ίδιες » ειδήσεις » : Περικοπές στις συντάξεις, αύξηση στους φόρους, προθεσμίες πληρωμών…
Όλες αυτές οι ειδήσεις αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτά που δεν ακούμε ποτέ είναι ειδήσεις που αφορούν τις περικοπές που έχουν υποστεί οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και οι συνθήκες με τις οποίες πρέπει να λειτουργήσουν.
Τεράστιες οι περικοπές !!! Γεγονός που δυσκολεύει πάρα πολύ τις Τοπικές και Δημοτικές Αρχές στην λειτουργία τους. Πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν ακροβατικά ή μαγικά για να τα καταφέρουν με λίγους πόρους και μειωμένα κονδύλια !!!
  • Χρειάζεται εξυπνάδα και μαγκιά για να καταφέρεις να μειώσεις τα έξοδα του Δήμου σου ή της Περιφέρειας σου και συγχρόνως να βρεις καινούριους πόρους : όλοι δεν μπορούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις που φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έσοδα !!
  • Χρειάζεται εξυπνάδα και μαγκιά για να κρατήσεις ένα Α επίπεδο στην λειτουργία του Δήμου σου ή της Περιφέρειας σου : η σωστή κατανομή των πόρων έχει ως αποτέλεσμα να μη χαθούν δυσεύρετα χρήματα σε ανούσιες ενέργειες . Λίγοι δέχονται να μειώσουν τις δεξιώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις με τα έξοδα μετακινήσεις να περνούν στα έξοδα του Δήμου ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους στην σωστή συντήρηση των μηχανημάτων, για παράδειγμα !!
  • Χρειάζεται εξυπνάδα και μαγκιά για να εμπνέεις τους υπάλληλους σου ώστε έτσι να αποδίδουν με το παραπάνω : Ας τελειώσει επιτέλους η εποχή των βολεμένων !!! Τον υπάλληλο που σε βγάζει άσπρο πρόσωπο με την άψογη δουλειά του πρέπει να τον συγχαρείς όχι να τον πολεμήσεις !!!
  • Βέβαια, χρειάζεται εξυπνάδα και μαγκιά για να καταφέρεις να αξιοποιήσεις θετικά την καλή δουλειά των υπάλληλων σου και έτσι να προβάλεις μια βελτιωμένη εικόνα του Δήμου σου ή της Περιφέρειας σου : Λίγοι έχουν αυτήν την δεξιότητα διότι προτιμούν να προβάλουν την προσωπική τους εικόνα επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι η εικόνα τους προς τον Λαό διαμορφώνεται σύμφωνα με το έργο που παράγει η ενότητα τους και όχι με το πόσο συχνά θα κόψουν κορδέλες !!!
Αυτή είναι η σωστή διοίκηση : Με λίγα χρήματα να τα φέρνεις βόλτα και να παράγεις ουσιώδης έργο !!
Όταν τελειώσει η θητεία σας τι θα παρουσιάσετε στον απολογισμό σας ;;
  • Πόσες γέφυρες γκρεμίσατε ;;
  • Πόσες ρεματιές καθαρίσατε ;;
  • Ή πόσες δημόσιες εμφανίσεις κάνατε ;;
Ιζαμπέλ Δέδε
Αιγίνιο : γκρέμισαν την γέφυρα ακόμη αναρωτιούνται οι πολίτες αν όντως ήταν αναγκαίο
Γέφυρα Κορινού : απομονώνουν τον Κορινό μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού !!!!
Σύνορα Μεθώνης -Νέας Αγαθούπολης : έχει φύγει όλη η βλάστηση και φαίνονται οι όχθες του ρέματος… επιτέλους
κορδέλες…κορδέλες…