Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΕΑΤΡΟ ΜΩ: “Δεσποινίς Τζούλια” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

“Δεσποινίς Τζούλια” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
29-30 Σεπτεμβρίου    01 Οκτωβρίου


 Το Θέατρο Μώ με δύο χρόνια λειτουργίας έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην Πιερία και αυτή τη περίοδο ετοιμάζει την συμμετοχή της παράστασης «Δεσποινίς Τζούλια» του August Strindberg στο πρόγραμμα του Θεάτρου Τζένη Καρέζη, που παίχτηκε πέρυσι τον χειμώνα στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου Μώ. Ο Κοσμάς Χατζηιωαννίδης είναι ο σκηνοθέτης του θεατρικού σχήματος με σπουδές στο Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης “Karpenko – Kary” στο Κίεβο της Ουκρανίας και στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας (ΜΧΑΤ).
 Είναι το μικρότερο αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο απ’ τα δράματα του Στρίντμπεργκ. Είναι μια τραγωδία σε μια πράξη που γίνεται στην κουζίνα ενός εξοχικού σπιτιού ένα βράδυ του μεσοκαλόκαιρου. Ο αρραβώνας της Δεσποινίδας Τζούλια μ’ έναν νέο της καλής τάξης έχει χαλάσει. Αρνείται να συνοδεύσει τον πατέρα της στους συγγενείς τους, μένει στο κτήμα και γιορτάζει την νύχτα του μεσοκαλόκαιρου με τους χωρικούς και το υπηρετικό προσωπικό. Μια αρχαία διονυσιακή γιορτή που δέθηκε με την γιορτή γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Δεσποινίς Τζούλια διασκεδάζει προσβάλλοντας υπηρέτες και χωρικούς, ιδιαίτερα τον Ζαν, τον υπηρέτη του πατέρα της. δίχως να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσβολής.
Έτσι από μια ''ασήμαντη αφορμή'' ξεκινάει ένα ανελέητο παιχνίδι που ξεγυμνώνει την ανθρώπινη φύση μέχρι τα ενδόμυχα της ψυχής. Δίχως σεβασμό, δίχως έλεος, τρεις ανθρώπινες υπάρξεις συγκρούονται σκορπίζοντας τα ηθικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, πνευματικά και ψυχικά θρύψαλα γύρω τους και στην προσπάθεια να τα περισυλλέξουν ξεσκίζει ο ένας την σάρκα του άλλου ξεδιάντροπα, άγρια, βίαια.

Μετάφραση: Θέατρο Μώ
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης

Παίζουν
Δεσποινίς Τζούλια: Τίνα Ιωαννίδου
Ζαν: Κώστας Μυστακίδης
Κριστίν: Καλλιόπη Γιαμούζη

Παραστάσεις Παρασκευή 29/9 – Σάββατο 30/9 και Κυριακή 01/10    ώρα 21:00
Θέατρο Τζένη Καρέζη  τηλ, 2103636144

Διάρκεια παράστασης 80΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 10€ - Εκπτωτικό 8€ (φοιτητικό – Ανέργων – ΑΜΕΑ)
Προπώληση 8€ ( 1 ημέρα πριν την παράσταση)