Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δήμος Κατερίνης: Διανομή ειδών παντοπωλείου, καθαριότητας και βρεφικών ειδών στους δικαιούχους

 Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή ειδών
παντοπωλείου, ειδών καθαριότητας και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.



Όπως είναι γνωστό από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η διανομή στις 1.400 δικαιούχες οικογένειες, των ποσοτήτων που αναλογούν ξεκίνησε χθες Τρίτη, 01/08 συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη, 02/08, ενώ ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, 03/08, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.

Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας, έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, δήλωσε με αφορμή την συγκεκριμένη δράση: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, την αυξημένη ανεργία, καθώς και την οικονομική δυσπραγία που προκαλεί προβλήματα διαβίωσης σε συμπολίτες μας και ειδικά σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής και ανακούφισης των συνδημοτών μας».


Η διαδικασία διανομής κύλησε ομαλά, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.


Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή θα παραλάβουν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.