Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για το θέμα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων Δίου και Λόφου

 Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Εκφράζουμε την  έντονη αντίθεσή μας στην εν γένει απόφαση περί υποβάθμισης των σχολείων της Π.Ε.Πιερίας  και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της»

 

 

Συνάντηση με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Δημήτριο Συριανίδη, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου,  για το θέμα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων Δίου και Λόφου από  6/θέσια σε 5/θέσια, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε τη διαφωνία της στο ενδεχόμενο και ζήτησε άμεση επανεξέταση του ζητήματος προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία με την υποβάθμιση των σχολείων , της κοινωνικής ζωής των κατοίκων  αλλά και την ερήμωση της περιοχής.

Στη συνέχεια την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επισκέφθηκαν για το ζήτημα ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δίου, κ. Κωνσταντίνος Τσακνάκης.

Όπως επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας «πρόκειται για αντιεκπαιδευτική πρόταση με  συνέπειες στην ζωή των κατοίκων.Εκφράζουμε την  έντονη αντίθεσή μας αλλά και την αντίθεση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της προκειμένου να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία αλλά αντιθέτως με προτάσεις να δουλέψουμε για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών παιδείας και να ανατρέψουμε σχέδια υποβάθμισης της παιδείας».

Με έγγραφό της στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επισημαίνει την ιστορικότητα της περιοχής αλλά και την προοπτική  ανάπτυξής της, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες  και να λειτουργήσουν τα σχολεία ως έχουν. «Ως  Αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θεωρώ ότι η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων οδηγεί στην υποβάθμιση και αποδυνάμωση των ίδιων των οικισμών και θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά σας να κρατήσουμε τα σχολεία μας ζωντανά για να συνεχίσουν την αποστολή και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες»καταλήγει η κ.Σοφία Μαυρίδου στην επιστολή της προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτριο Συριανίδη.