Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ...

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η << χρυσή  αυγή >> είναι τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου.
 Σε τροπολογία που κατάθεσε του ΚΚΕ και καλεί μέσο του κοινοβουλίου να παρθεί νομοθετική ρύθμιση για τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, που δουλεύουν και δεν πληρώνονται  από τα αφεντικά τους πάνω από έξι μήνες, η << χρυσή αυγή >> ψήφισε κατά.
 Δηλαδή δεν είναι υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να ζουν σε καθεστώς ανέχειας, φτώχειας και είναι πάνω από 600.000 εργαζόμενοι.
 Την τροπολογία επίσης δεν ψήφισαν  Ποτάμι, Λεβέντης και μόνο ένα σκέλος ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το σκέλος που κάνει λόγο, την  κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, που δίνει την δυνατότητα, στους μεγαλοεργοδότες, το κεφάλαιο, να δρα ασύδοτα εις βάρος των εργαζομένων και να εντείνουν την εκμετάλλευση τους.
Νόμοι που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενοι ( Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ) και συνεχίζει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της προώθησης και εφαρμογής πολιτικών υπέρ του κεφαλαίου, που προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών, λαϊκών, κοινωνικών δικαιωμάτων.
 Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ν.Δ, που όλη μέρα φωνασκεί για να πείσει το κεφάλαιο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι αυτή είναι πιο ικανή να διαχειριστεί πολιτικά, τα ταξικά – οικονομικά τους συμφέροντα, το σύστημα γενικότερα.
Οι ναζί της << χρυσής αυγής >> ψήφισαν με σθένος κατά και απέδειξαν για άλλη μια φορά, πως μέσα και έξω από την βουλή, στηρίζουν και προωθούν τα συμφέρονται των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.
 Δεκάδες επερωτήσεις από αυτήν, για λογαριασμό των εφοπλιστών, για να απολαμβάνουν περισσότερη φοροασυλία, δεκάδες ερωτήσεις για να δοθούν περισσότερα προνόμια για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο, δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με χαμηλά ημερομίσθια και χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.
Αλλά και έξω από την βουλή, η << χρυσή αυγή >>  στήνει  δουλεμπορικά γραφεία, σαν αυτό στο Πέραμα, για να στέλνουν εργάτες να δουλεύουν με 18 ευρώ και χωρίς αλλά δικαιώματα σε μεγαλοεργολάβους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Πίσω από της πατριδοκάπηλες κορώνες της και της μεγάλες σημαίες που καπηλεύεται,  κρύβεται  το αποκρουστικό, αντιδραστικό, αντεργατικό, αντιλαϊκό  πρόσωπο της << χρυσής αυγής >>.
Βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το σύστημα και ετεροκαθορίζεται πολιτικά με βάση αυτό. Στόχος της να βάλει εμπόδια στην χειραφέτηση λαϊκών δυνάμεων από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία, να αναχαιτίσει κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης του λαού, να αμβλύνει την ταξική πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, την κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη, χωρίς εκμετάλλευση και κοινωνική καταπίεση.
Για αυτό πολεμάει της λαϊκές κινητοποιήσεις για καλύτερη ζωή, της λαϊκές διεκδικήσεις, προβοκάρει της εργατικές ενώσεις, σωματεία, συλλόγους,  τους λαϊκούς αγώνες, της απεργίες, όπως αξιώνουν τα μεγάλα αφεντικά, οι καπιταλιστές , τα μονοπώλια, για να έχουν υποταγμένους και φοβισμένους τους εργαζόμενους και να τους διασφαλίζουν την διεύρυνση των κερδών τους, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας.
 Η << χρυσή αυγή >> είναι δύναμη αντιλαϊκή, αντεργατική και αυτό προκύπτει από τον ταξικό χαρακτήρα των θέσεων της, της πολιτικής της. Πολιτική παράλληλα ρατσιστική, ξενοφοβική, μισαλλόδοξη, αμπαλαρισμένη με την ιδεολογία του << Εθνικοσοσιαλισμού >>, του ναζισμού.
Σήμερα ο λαός έχει πολλά εχέγγυα για να εγκαταλείψει  την ναζιστική αυτή οργάνωση, που τα πρώτα χρόνια της οικονομική κρίσης, πλασαρίστηκε ως << αντισυστιμική >> από το σύστημα  και παραπλάνησε  τμήμα του λαού, που διακατέχονταν από το αίσθημα του θυμού και της οργής, από της πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που η  << χρυσή  αυγή >> όχι μόνο δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο, αλλά υποστηρίζει και προωθεί μέσα από της θέσεις της.
 Η << χρυσή αυγή >> σαν οργανικό τμήμα του συστήματος, πρέπει και αυτή να καταδικαστεί μαζί  με της άλλες αστικές, μικροαστικές, οπορτουνιστικές δυνάμεις, που όλοι από την μεριά τους πασχίζουν για την διαιώνιση του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που έχει φάει τα ψωμιά του, έχει ξεπεράσει τα ιστορικά του όρια και μόνο παρατεταμένη φτώχεια ( απόλυτη, σχετική ), εξαθλίωση, δυστυχία και πολέμους έχει να δώσει στους λαούς του κόσμου, ένα μέλλον μαύρο αν δεν τον ανατρέψουν.  
Στην ταξική ενότητα των εργαζομένων η ελπίδα και η προοπτική, στον καθημερινό αγώνα, στην ταξική μάχη, στην λαϊκή συμμαχία με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την λαϊκή νίκη, την ζωή, την λαϊκή ευημερία και κοινωνική προκοπή.
Σε αυτή την κατεύθυνση με όρους αυταπάρνησης και προσωπικών θυσιών τα μελή, τα στελέχη του ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενες ριζοσπαστικές δυνάμεις με αυτό, μέσα στο ταξικό -  αντιμονοπωλιακό κίνημα, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, χωρίς ήξεις και αφήξεις, χωρίς περιστολές και μισόλογα, για την λαϊκή εξουσία, για να γίνει ο ίδιος λαός  κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

                       Σαββίδης Παναγιώτης