Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

La Petite Cantine: Το café όπου απασχολεί αποκλειστικά άτομα με αναπηρίες

Διαφορετικότητα. Ανθρωπιά. Σεβασμό. Παιδεία. Όλα αυτά θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς στο La Petite Cantine Project που άνοιξε τις πόρτες του άνοιξε πριν από έναν χρόνο στη
συνοικία των Παλαιών Βόλου. Πρόκειται για ένα café-bar-restaurant. Παρακάτω όμως θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για πολλά περισσότερα.
Γράφει η Νιόβη Ηλιάδη
«Η “La Petite Cantine” είναι ένας αρκετά εναλλακτικός πολυχώρος εστίασης. Κι αυτό γιατί εδώ εργάζονται αποκλειστικά άτομα με αναπηρίες, ή άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Η πρόκληση είναι να προωθήσουμε την ένταξή τους στην κοινωνία και να διευκολύνουμε την προσβασιμότητά τους. Παράλληλα όμως, δε θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν επιτηδευμένα διαφορετικό χώρο που να είναι κραυγαλέος για ανθρώπους με αναπηρία. Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμά μας όσο πιο διακριτικά γίνεται: Η αναπηρία είναι ένα μόνο από τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου. Ο μπαρίστα για παράδειγμα που είναι κωφός, είναι επίσης πανέξυπνος κι ένας πολύ καλός επαγγελματίας που κάθε μέρα εξελίσσεται. Απλά, τυγχάνει να είναι και κωφός· γιατί είναι θέμα τύχης», δηλώνει η Φαίδρα Παπαναστασίου, ψυχοθεραπεύτρια και αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ