Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Συντηρήσεις – επισκευές στις σχολικές μονάδες

 Σε εξέλιξη είναι κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης, για την
εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συντονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.


Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων επικεντρώνεται στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμό των σχολικών αυλών κ.α. Ήδη σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν στο 2ο – 5ο ΓΕΛ, στο 5o Γυμνάσιο Κατερίνης, ενώ συνεχίζονται στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων.


Σύμφωνα με τον κο Κυραϊλίδη:«Όπως τονίζει ο Δήμαρχος  Σάββας Χιονίδης, στην Κατερίνη   επενδύουμε διαχρονικά στην παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες κατά τους θερινούς μήνες (οπότε και τα σχολεία παραμένουν κλειστά), και όπως - πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου - διαβεβαιώσαμε τους διευθυντές των σχολείων, προγραμματίσαμε και υλοποιούμε το πλάνο των παρεμβάσεων μας σε όλα τα σχολεία. Τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας».


ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

«Εν όψει της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης προέβη ήδη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς το σύνολο των αναγκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου» σημειώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες.