Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πώς να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας

Πιο απλή και οικονομικά εφικτή για τον καθένα, παρά τα όσα λανθασμένα πιστεύουμε, είναι η απόκτηση του χαμόγελου που πάντα ονειρευόμαστε,  σαν
αυτά που θαυμάζουμε στους αστέρες του Χόλυγουντ και φανταζόμαστε ότι αξίζουν μια περιουσία.

Σύμφωνα με την χειρουργό οδοντίατρο Δέσποινα Κωστομοίρη, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Μας αλλάζει την ψυχολογία  και μας δημιουργεί θετική ενέργεια.  «Τι ωραιότερο από έναν άνθρωπο που τον βλέπεις να χαμογελά! Αυτομάτως κάνεις κι εσύ το ίδιο», σημειώνει.

Το χαμόγελο ουσιαστικά πηγάζει από την ψυχή του ανθρώπου. Ένα ωραίο χαμόγελο είναι συνδυασμός της ψυχής και της χαράς ιδιαίτερα όταν τα δόντια μας είναι ωραία, λευκά και υγιή. Δεν είναι τυχαίο πως στις μέρες μας διάσημοι και μη, φροντίζουν για την άριστη εμφάνιση του χαμόγελου τους.

Το ωραίο χαμόγελο είναι από τα must της εποχής και η απόκτησή του δεν είναι οικονομικά απαγορευτική για κανένα. «Υπάρχουν συντηρητικές τεχνικές που μας δίνουν τη δυνατότητα, με χαμηλό κόστος, να αποκτήσουμε το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσαμε και μάλιστα σε 1 και μόνο ραντεβού!», μας εξηγεί η κα Κωστομοίρη. «Αν έχω ίσια δόντια, χωρίς αρχιτεκτονικές ατέλειες, ο 6μηνιαίος καθαρισμός, μαζί με το γυάλισμα των χρωστικών και το καθημερινό βούρτσισμα – νήμα – αναβαθμίζει και φωτίζει το χαμόγελό μας και συντηρεί την υγεία δοντιών και ούλων». Επιπλέον, στις περιπτώσεις που υπάρχει επιθυμία ή ανάγκη αναβάθμισης του χρώματος των δοντιών που δεν έχουν προσθετικές εργασίες στα πρόσθια δόντια, οι παραπάνω εργασίες συνοδεύονται από μια λεύκανση με laser στο ιατρείο και με μασελάκια στο σπίτι, εργασία που χρειάζεται επανάληψη μια φορά τον χρόνο.

Εάν όμως υπάρχουν ατέλειες, όπως δόντια στραβά, δίχρωμα, αραιά, με σφραγίσματα, αποτριβές, κακή σύγκλειση, ή υπάρχει επιθυμία για μόνιμη αναβάθμιση του χρώματός τους, τη λύση δίνει το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης. Σε ένα και μόνο ραντεβού, εντελώς ανώδυνα, οι όψεις ρητίνης μπορούν να αποδώσουν το πιο αξιοζήλευτο χαμόγελο. Και με κόστος απόλυτα προσιτό.
«Ένα τέτοιο χαμόγελο έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος και το λιγότερο τρόχισμα από οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία, γιατί δεν μεσολαβεί τεχνίτης. Το  αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ενώ τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη προσθετική αποκατάσταση. Έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χαρίζουν ένα απολύτως φυσικό χαμόγελο, έχοντας παράλληλα την ίδια μονιμότητα με κάθε άλλη προσθετική εργασία», επισημαίνει η κα Κωστομοίρη.

Ωστόσο, σημαντικός παράγοντας επίτευξης ενός εξαιρετικού αποτελέσματος είναι ο ενδιαφερόμενος να εμπιστευθεί τον σωστό, με μακρόχρονη εμπειρία, οδοντίατρο, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της οδοντιατρικής επιστήμης, αλλά έχει και το ταλέντο της αισθητικής οδοντιατρικής.