Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Εξαιρετικός ο φετινός αγώνας » Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου » στην Μεθώνη Πιερίας.

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΆΡΙΟΥΣ …ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΎΣ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟΥΣ…
Εξαιρετικός ο φετινός αγώνας » Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου » στην Μεθώνη Πιερίας.
Πάνω από 150 συμμετέχοντες .. Ένας αριθμός ρεκόρ για το μικρό χωριό αυτό που τόλμησε και σήκωσε κεφάλι και ανάστημα μπροστά στις προκλήσεις του Μητροπολίτη και τις προσπάθειες του να αλλάξει την Ιστορία και την παράδοση του τόπου..
Ο κόσμος έτρεξε στον 3ο αγώνα που διοργάνωσε η Μητρόπολη αλλά στήριξε και τον αγώνα που διοργάνωσε για 7η χρονιά ο Σύλλογος Εθελοντισμού » Κυψέλη» της Μεθώνης.
Έτρεξαν στα Βήματα του Απόστολου Παύλου μικροί και μεγάλοι, εγγονάκια και παππούδες, προπονημένοι και αρχάριοι από την Μεθώνη και την ευρύτερη περιοχή.. Επίσης Σύλλογοι από Αιγίνιο, Σφενδάμη, Μακρύγιαλος, Παλιό Ελευθεροχώρι ακόμη και μέλη του μεγάλου Συλλόγου Ζευς της Κατερίνης έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στον αγώνα …
Η κλασική διαδρομή προσαρμοσμένη ανά ηλικίας από το Βήμα του Απόστολου Παύλου μέχρι την Κεντρική Πλατεία έγινε πλέον δημοφιλής ..
Ως τόσο η δεύτερη διαδρομή από το παλιό λιμάνι Μεθώνης – λιμάνι απόπλου του Απόστολου Παύλου έως την Κεντρική Πλατεία της Μεθώνης ήταν μια καλή πρόκληση για τους δρομείς μας με έναν ίσως απρόβλεπτο βαθμό δυσκολίας ειδικά στις ανηφόρες από παραλία προς Άγιο Νικόλαο και Πάρκο Ανεμόμυλο …
Όποια διαδρομή και να πήραν, όποια ηλικία και να είχαν όλοι πέρασαν ένα φανταστικό απόγευμα σε μια όμορφη περιοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Τους περιμένουμε όλους και του χρόνου ( με συνοδεία φίλων για να γίνουν οι συμμετέχοντες από 150 …. 300 … δική μου ευχή )
Την ιατρική κάλυψη μας εξασφάλισαν το ζεύγος Πολυχρονίδη ( όπως κάθε χρόνο ) και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.
Τους αθλητές μας συνόδευαν
μέλη του αστυνομικού τμήματος Αιγινίου.
Μετά τον αγώνα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε μια επίδειξη taekwon-do και να ακούσουμε λίγα ποντιακά τραγούδια που μας έπαιξαν οι αδελφοί Σισμανιδή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό αλλά εκλεκτό μπουφέ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης.
Για πρώτη φορά ( ας ελπίσουμε όχι για τελευταία φορά ) τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί επίσημοι : ο Βαγγέλης Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ο Χρίστος Πορφυρίδης, Αντιδήμαρχος, η Βάσω Νικολοπούλου, Αντιδήμαρχος, ο Παναγιώτης Καζάς, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Άρης Αγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Πασχαλής Παπαδοπουλος, Πρόεδρος της Τ.Κ. Νεάς Αγαθούπολης και ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης ο οποίος έτρεξε την διαδρομή των τριών χιλιομέτρων.
Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com/

Ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης Πιερίας, τερματίζει την διαδρομή των 3 χιλιομέτρων στον 7ο αγώνα »Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου 2017 »