Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σηκώνοντας στις πλάτες τους για άλλη μια φορά την αξιοπρέπεια του λαού της χώρας, οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έφραξαν με τα
στήθη τους νατοϊκή φάλαγγα από την Αλβανία  στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης στην Εγνατία οδό και με την  αποφασιστικότητα και αγωνιστική πυγμή τους την ανάγκασαν να οπισθοχωρήσει και να μην περάσει.
 Το αντινατοικό μπλόκο  οργανώθηκε από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ από της 2 το μεσημέρι και έληξε στις 7 το απόγευμα, μετά την σθεναρή αντίσταση και  απαίτηση των κομμουνιστών, να αποχωρήσουν τα νατοϊκά στρατεύματα από την Ελλάδα, όπως και οπισθοχώρησαν.
Η νατοϊκή φάλαγγα από την Αλβανία πήγαινε να συναντήσει και άλλα νατοϊκά στρατεύματα,  που της προηγούμενες μέρες μέσα από λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος,  αποβιβάστηκαν με πλοία στην Αλεξανδρούπολη, για να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε μεγάλη νατοϊκή άσκηση στην Ρουμάνια με την επωνυμία << Noble Jump >>  που θα διεξαχθεί από 6 Ιουνίου έως 12 Ιουνίου στην συνοριακή γραμμή Ρουμανίας, Ρωσίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόβα πολέμου, στο φόντο της όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κυρίως του ΝΑΤΟ, της ΗΠΑ και Ε.Ε, με την αστική τάξη της Ρωσίας, για τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων και δρόμων μεταφοράς τους.
Πρόκειται για μια αρνητική και συνάμα ανησυχητική εξέλιξη για τους λαούς της  περιοχής, με την   συμμετοχή και της Ελλάδα σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς.  Είναι  επιλογή της αστικής τάξης της χώρας μας, στα πλαίσια  της  λεγόμενης γεωστρατηγικής  αναβάθμιση της,  αφού τα οικονομικά συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου βρίσκουν εκεί διέξοδο και νέα πεδία δράσης για την αυξανόμενη κερδοφορία τους.
 Το ΝΑΤΟ αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα του μονοπωλιακού κεφαλαίου των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό,  κυρίως των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και όχι μόνο. Είναι μια μηχανή πολέμου και η δράση του  είναι συνυφασμένη, με επεμβάσεις, βομβαρδισμούς, πολέμους, χούντες , πραξικοπήματα. Ότι αφήνει όρθιο  η ιμπεριαλιστική ειρήνη και δεν το καταστρέφει,  έρχεται και το ισοπεδώνει αυτό για λογαριασμό των γενικότερων συμφερόντων  του μονοπωλιακού κεφαλαίου που εκπροσωπεί.
Το σύνθημα της λαϊκής επαγρύπνησης και του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών το έδωσαν οι κομμουνιστές και θα συνεχίσουν ακούραστα, καθημερινά  την δράση τους σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο λαός όλος, να αντιπαλέψει μαζί με τους κομμουνιστές αυτά τα σχέδια. Να απαιτήσει κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας, καμιά διευκόλυνση στους νατοϊκούς δολοφόνους, ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, να κλείσει η βάση του Σούδας που αποτελεί ορμητήριο που δολοφονούν λαούς οι Αμερικανού, το ΝΑΤΟ.
Να αντιπαλεύεις τα νατοϊκά πολεμοκάπηλο σχέδια, τους ιμπεριαλιστές γενικότερα, είναι πατριωτικό καθήκον, βαθειά ταξικό, διεθνιστικό και αναδεικνύει τον λαό πρωταγωνιστή και όχι αμέτοχο, να οδηγείται στα νατοϊκά σφαγεία για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των καπιταλιστών .
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να διεξάγει έναν τέτοια αγώνα, τίμιο, γνήσιο πατριωτικό, διεθνιστικό, γιατί διακηρύσσει ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου με αυτά της εργατικής τάξης, γενικότερα του λαού είναι ασυμφιλίωτα και δεν προσκυνάει κανέναν ιμπεριαλιστή που υπονομεύει  κάθε λαό που παλεύει για τα δικαιώματα του, την κοινωνικοπολιτική του υπόσταση, από την ταξική σκοπιά.
 Όλα τα άλλα κόμματα δεν βγάζουν τσιμουδιά και έχουν ευθύνες, αφού η πολιτική τους ταυτίζεται με ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και ως εκ τούτου είναι ξένα ως προς τα ταξικά συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Και για να θυμηθούμε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη << θα σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαί >>.
Οι πόλεμοι δίνουν ζωή στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις για οικονομική κυριαρχία και ενδυνάμωση των μονοπωλίων και καπιταλιστών που εκπροσωπούν οι ιμπεριαλιστές  είναι το προσάναμμα τους. Για αυτό η πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό  πρέπει να συνδεθεί  με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, των καπιταλιστών σε κάθε χώρα,  γιατί,  για τα δικά τους συμφέροντα γίνονται κρέας οι λαοί στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. 

Σαββίδης Παναγιώτης