Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Χρυσή Αυγή Πιερίας - Από την άλωση του 1453 στην άλωση του 2017

Την εβδομάδα αυτή η ομιλία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας ήταν φυσικό να αναφέρεται σε ένα από τα ύψιστα ιστορικά γεγονότα του
Ελληνισμού, την πτώση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Ο συναγωνιστής Αργύρης Καρυπίδης αναφέρθηκε όμως στην άλωση του 1453 και τη σχέση που έχει  με τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που θυμίζουν ακριβώς τις συνθήκες του τότε.


 Όπως και στην Πόλη οι υπερασπιστές της μάχιμοι στρατιώτες ήταν λίγοι καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν γίνει καλόγεροι στα μοναστήρια ή ήταν φιλειρηνιστές και ήθελαν να αποφύγουν τις εχθροπραξίες, έτσι και σήμερα οι μόνοι μάχιμοι υπερασπιστές της Πατρίδος είναι οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες ή έχουν παραιτηθεί ή έχουν συμβιβαστεί με την μιζέρια και την εθνική καταστροφή. Και τότε ήμασταν λίγοι και σήμερα το ίδιο, όμως το ανυπέρβλητο όπλο μας είναι ότι ο αγώνας μας δεν γίνεται περί χρημάτων αλλά περί αρετής. Στις μέρες μας η Ελλάδα δεν έχει χαθεί ακόμα, στις μέρες μας ΄΄η Πόλη δεν έπεσε ακόμα΄΄. Στο χέρι μας είναι να σώσουμε την πατρίδα μας και το έθνος μας πυκνώνονταν τις τάξεις της Χρυσής Αυγής.