Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού My planet στην Θεσσαλονίκη, που είχαν ως στόχο να αναδείξουν το νεανικό προφίλ
της πόλης και τη νυχτερινή της ζωή, σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και την ιστορία της. Το ταξίδι του τηλεοπτικού συνεργείου οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.
Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει άμεσα, ακόμη δύο ταξίδια εξοικείωσης για συντάκτες από την Σουηδία, με τη συνεργασία του ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών και την Πολωνία, ως συνέχεια της αποστολής της Διπλωματίας των Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Βαρσοβία.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε το γαστρονομικό αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Master Chef για την Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα του ταξιδιού εξοικείωσης που οργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2016, από τον ΕΟΤ Γαλλίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχο αφιέρωμα για τη γαστρονομία της πόλης δημοσιεύθηκε στο Φινλανδικό περιοδικό Apu, δύο εβδομάδες νωρίτερα, και ένα ακόμη προετοιμάζεται από το Σουηδικό περιοδικό RES. Τα δυο παραπάνω δημοσιεύματα σχεδιάσθηκαν και οργανώθηκαν με τη συνεργασία του ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα στον Δεκέμβριο του 2016.

Ακόμη, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε και φιλοξένησε στην Θεσσαλονίκη, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2017, εκπρόσωπο του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Βαυαρίας, η οποία ενημερώθηκε για τη διαχρονική και διαθρησκευτική συνύπαρξη στην πόλη, για τη διαδρομή και παρουσία του Αποστόλου Παύλου, καθώς και για τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ επισκέφθηκε σημεία και μνημεία με στόχο την οργάνωση τουριστικών προγραμμάτων θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού για τις εκκλησιαστικές κοινότητες ολόκληρης της Βαυαρίας.
«Το πολύγλωσσο και έμπειρο πια προσωπικό του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης χειρίζεται με μεγάλη επιτυχία και απτά αποτελέσματα πολλά και σημαντικά ταξίδια εξοικείωσης και δημοσιογράφων (fam & press trips) στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και συμπληρώνει: «Είναι μια εντατική, μεθοδική και αθόρυβη δουλειά που γίνεται, η οποία σε συνδυασμό με τη συνολική μεθοδολογία και στρατηγική του Δήμου, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για την πόλη μας. Προσπαθήστε να βρείτε ελεύθερο δωμάτιο στην Θεσσαλονίκη μέσα στον επόμενο μήνα…».