Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στο Λιτόχωρο και την Κατερίνη

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκαν  οι δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στο Λιτόχωρο και την Κατερίνη, στις οποίες  οι εργαζόμενοι, οι
συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι νέοι τίμησαν  τους αλύγιστους  της ταξικής πάλης που έδωσαν τη ζωή τους για μια κοινωνία χωρίς  εκμετάλλευση.
Το κεντρικό σύνθημα  της Πρωτομαγιάς φέτος  ήταν: Με  τους εργαζόμενους  όλων των χωρών για έναν  κόσμο χωρίς  εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά .
Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε από ντόπιους καλλιτέχνες  μοσικοποιητικό  αφιέρωμα στην εργατική Πρωτομαγιά. Ακολούθησαν χαιρετισμοί  των σωματείων και,  η κεντρική ομιλία  από μέλος  της  Γραμματείας του  ΠΑΜΕ  Στέλλα  Νικολάου .


Η  κεντρική ομιλία  αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς,  τα διδάγματα που αυτή κουβαλά για τους σημερινούς  και αυριανούς αγώνες. Τονίστηκαν οι αιτίες  των ιμπεριαλιστικών πολέμων  από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και, οι σκοποί που αυτοί υπηρετούν. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης άλλα και οι διαχρονικές ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτούς τους πολέμους.
Ιδιαίτερη  αναφορά έγινε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  και τη 2η αξιολόγηση που θα γονατίσει παραπέρα  τους εργαζόμενους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Τέλος, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης και, να δώσουν  το αγωνιστικό παρόν στην Πανελλαδική Απεργία μόλις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει στη βουλή για ψήφιση τη συμφωνία, (στην ουσία το 4ο μνημόνιο).  
Μετά το τέλος  της συγκέντρωσης ακολούθησε  μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης.


Γραφείο τύπου Γραμματείας ΠΑΜΕ Πιερίας