Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον έξι κλοπές σε σπίτια που έγιναν από σπείρα διαρρηκτών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται ότι την 19 Μαρτίου του 2017 συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της σπείρας
στην Ξάνθη και εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αλλά και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ
Επιπλέον από 3 σπίτια αφαίρεσαν και ισάριθμα αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους
Έπειτα από την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης 3μελούς σπείρας διαρρηκτών (2 υπηκόων Σερβίας ηλικίας 36 και 42 ετών και ενός 35χρονου ημεδαπού), για σωρεία κλοπών σε οικίες, από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (σχετικό το από 21-03-2017 Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, εξιχνιάστηκαν επιπλέον κλοπές σε οικίες, από περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και της ανάλυσης του τρόπου δράσης των μελών της σπείρας, διαπιστώθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη 6 περιπτώσεων κλοπών σε οικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα και άλλα αντικείμενα.
Υπενθυμίζεται ότι την 19-03-2017, συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της σπείρας στην Ξάνθη για τα οποία είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 39 περιπτώσεις κλοπών από οικίες.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι ενέχονται σε συνολικά 45 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες σε Γιαννιτσά, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Έδεσσα και Σκύδρα.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει:
  • πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων συνολικής αξίας 42.000 ευρώ,
  • χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 30.000 ευρώ και 2.500 δολαρίων
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
  • ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Σημειώνεται ότι μέρος των κλοπιμαίων που είχαν βρεθεί στα σπίτια των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους κατόχους τους και τους αποδόθηκαν, καθώς και τα παραπάνω κλεμμένα οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.