Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Το οικολογικό παραμύθι «Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες» παρουσιάζεται στο Πανόραμα

    Ένα οικολογικό παραμύθι παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

  Με το σύνθημα «η γη είναι ζωντανή» ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Αντιδημαρχία Παιδείας και το δημοτικό μας συμβούλιο διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Σταματούλας Τσιαντή «Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες», που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πανοράματος.

  «Ήταν μια συνηθισμένη αγελάδα που έβοσκε σε ένα καταπράσινο και εύφορο λιβάδι. Κανένας δεν έμαθε ποτέ πώς αυτή η αγελάδα άρχισε να μεγαλώνει . Κάθε μέρα που περνούσε, γινόταν όλο και μεγαλύτερη , ώσπου μεγάλωσε τόσο πολύ που σε λίγο καιρό έμοιαζε με βουνό». Κάπως έτσι ξεκινά το παραμύθι, που εντάσσεται σε δράση του δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μαθητές που φοιτούν στην Α', Β' και Γ' Τάξη του δημοτικού. Οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε ομαδικές εργασίες που θα αποτυπώνουν μεταξύ των άλλων την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και τη ζωή στη γη, τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τον άνθρωπο, τα οικολογικά προβλήματα που έχει ο πλανήτης, καθώς και την αλληλοεπίδραση του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.