Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Ουρά στα Διόδια Πλαταμώνα λόγω τριπλάσιας κυκλοφορίας»

«ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη

Την εκτίμηση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» για την κατάσταση που δημιουργήθηκε την Πρωτομαγιά, κυρίως στον Σταθμό Διοδίων Πλαταμώνα, με ουρά οχημάτων και καθυστερήσεις στη μετακίνηση εκδρομέων μεταφέρει με δηλώσεις της στη larissanet.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Ειρήνη Ζαβρίδου.
«Η εικόνα που καταγράφηκε στον αυτοκινητόδρομο ήταν καλή αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο της κυκλοφορίας που κλήθηκε η Εταιρία να διαχειριστεί» υπογραμμίζει η κ. Ζαβρίδου, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως «δεν υπήρξε λειτουργικό πρόβλημα από την πλευρά της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση της υπεύθυνης επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για το «πολύ ανησυχητικό στοιχείο που αφορά στην συμπεριφορά οδηγών εντός των σηράγγων οι οποίοι αναπτύσσουν πολύ υψηλή ταχύτητα και αγνοούν την πληροφόρηση που δίνεται μέσω της δυναμικής σήμανσης».
Αναλυτικά:
Που οφείλεται η εικόνα που καταγράφηκε την Πρωτομαγιά και είχε να κάνει με μεγάλες ουρές οχημάτων και καθυστερήσεις στη μετακίνηση των εκδρομέων;
Η εικόνα που καταγράφηκε στον αυτοκινητόδρομο ήταν καλή αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο της κυκλοφορίας που κλήθηκε η Εταιρία να διαχειριστεί. Πιο συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στον Σταθμό Διοδίων Πλαταμώνα όπου για πέντε συνεχείς ώρες – από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι – η κυκλοφορία υπερέβει κατά πολύ την χωρητικότητα του Σταθμού και για να ακριβολογήσουμε κυμάνθηκε από 1,5 έως και 3 φορές περισσότερο.
Όταν η ουρά ξεπέρασε το όριο της χωρητικότητας και κρίθηκε ότι θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο έγιναν αναστολές διοδίων μικρής χρονικής διάρκειας για να αποσυμφορηθεί ο Σταθμός.
Σε ποια σημεία εντοπίζεται το πρόβλημα;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ