Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στις 11 Ιουνίου!

Με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού. Την Κυριακή 11
Ιουνίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης το 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού!
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, που, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας. Ειδικότερα, θα οργανωθούν εργαστήρια κηπουρικής, χειροτεχνίας και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και σε κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον. Θα μάθουν παίζοντας για τους όρους της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν φορείς όπως τα ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και Κορδελιού, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, περιβαλλοντικές οργανώσεις (Δράση για την Άγρια Ζωή και Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008), αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι σε εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον.
Επίσης, οι Εκδόσεις Διάπλους θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου «Τι να κάνουμε τι, το νερό για να σωθεί», με τη συνοδεία θεατρικού παιχνιδιού. Αλλά και οι μαμάδες δεν θα μείνουν παραπονεμένες, καθώς θα πραγματοποιηθεί γι αυτές εργαστήριο κατασκευών με υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι και τον κήπο.
Ακόμη, τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Χαλάστρας (του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα) θα παρουσιάσουν τη φετινή τους παράσταση με τίτλο «Ο άνθρωπος και οι τέσσερις εποχές», ένα δραματοποιημένο παραμύθι που εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και την εναλλαγή των εποχών.
Τέλος, στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Πληροφόρησης θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών με θέμα το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και η ταινία-ντοκιμαντέρ «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ένας άγνωστος θησαυρός».
Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, βρίσκεται στην οδό Ειρήνης, στη Χαλάστρα. Για οδηγίες πρόσβασης πατήστε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

http://axiosdelta.gr/