Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ»- ΚΟΣΜΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ UBU ART CREW

Με το έργο «Κόσμοι σε πόλεμο» από την ομάδα «Ubu Art Crew» συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές φωνές της
πόλης», που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Με αφετηρία τον Τρωικό πόλεμο, το έργο διερευνά τα όρια μεταξύ Μύθου και Ιστορίας, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα σχετικά με τη δίχως τέλος σύγκρουση Ανατολής - Δύσης. Το φαντασιακό συναντά το πραγματικό και το ηρωικό τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς τα μυθικά πρόσωπα αποκαθηλώνονται και παρουσιάζονται πλέον, όχι ως το πρότυπο αλλά ως το πρόβλημα. Μέσα σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που διαρκώς εκπίπτει, η βία, οι ένοπλες συρράξεις, ο παραλογισμός σε κάθε στιγμή κρίσης, αποζητούν άραγε νικητές και ηττημένους ή μήπως όχι;

Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Μαρία Γρίβα
Δραματουργία: Μ. Langhoff, Αντιγόνη Μπάρμπα
Επί σκηνής: Αντιγόνη Μπάρμπα, Ματίνα Καϊάφα, Μαρία Ιωάννα Παπαθανασίου
Ζωντανή Μουσική: Κωνσταντίνος Υφαντής
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ubu Art Crew
Φωτογραφίες: Buba Gabedava
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Παυλίδου
Παραγωγή: UBU ART CREW

Η ομάδα «Ubu Art Crew»…
… αποτελείται από καλλιτέχνες που προέρχονται από όλους τους χώρους και στοχεύει στην ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου και οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δράσης που συνδέεται με τον χώρο των παραστατικών τεχνών και προάγει την συλλογική έκφραση. Οι «Κόσμοι σε Πόλεμο» είναι η τέταρτη κατά σειρά παράσταση της ομάδας.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες, ΑμεΑ)
Για κάθε παράσταση διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους με προκράτηση θέσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και προκρατήσεις στο τηλέφωνο 6978330473.

Σημείωση: Στην παράσταση σπάνε μπαλόνια