Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Αιωνία ή μνήμη των παλικαριών μας που χάθηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου!

Πανελλαδικός θρήνος για τον θάνατο των παλικαριών μας από την πτώση του ελικοπτέρου.Τα λόγια δεν μειώνουν τον πόνο.Θαύμα η σωτηρία της
υπαξιωματικού. 
Πάντα σε τέτοια γεγονότα έρχονται αμείλικτα τα ερωτήματα της μεταφυσικής όσο και αν επιχειρεί ο άνθρωπος να τα ξεχάσει μέσα στον πυρετό της επαγγελματικής του δραστηριότητας, της πολιτικής στράτευσης ή της ακόρεστης αναζήτησης της ηδονής, όσο και αν τα χλευάζει στο όνομα μιάς μυθοποιημένης "επιστήμης" . 
Μία "ξαφνική βλάβη": ( αυτοκινητιστικό, καρκίνος, καρδιακό και όποιο άλλο ατύχημα), και η πανοπλία της αυτάρκειας καταρρέει, η γυμνότητα του ανθρώπου αποδείχνεται σπαραχτική. 
Σ΄αυτές τις απροσδόκητες στιγμές της μεταφυσικής αφύπνισης όλα τα ερωτήματα συνοψίζονται αυτόματα σε μια σημαδιακή λέξη, αυτονόητα γνωστή και απροσμέτρητα άγνωστη: Θεός. 
Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει? Είναι αυτός η αιτία και ο σκοπός της ύπαρξης του κόσμου? Έχει ο άνθρωπος μέσα του κάτι από αυτόν, κάτι που ξεπερνά το χώρο, το χρόνο ,τη φθορά και τον θάνατο? Ο άνθρωπος που αρνείται ή απωθεί τα μεταφυσικά ερωτήματα, που δεν εμπιστεύεται την εμπειρία της προσωπικής αποκάλυψης του Θεού, για αυτόν ο κόσμος και η υλική πραγματικότητα γίνεται συχνά καταφύγιο ή άλλοθι για την απόδρασή του από το πρόβλημα του Θεού.Έτσι καταλήγει στις ποσοτικές μετρήσεις αποφεύγοντας τις δυσκολίες των ποιοτικών προκλήσεων που επαληθεύουν την ζωή! 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τα παλικάρια μας!