Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση στο Πανόραμα κατά του bulling : «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης κατά του “bulling”, που διοργανώνει το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Μ.Ο.Π.) με τη συνεργασία και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος (Απ. Σαμανίδη 21).
 
Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού θα παρουσιαστεί το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και η ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί πρωτοβουλία του Κ.Μ.Ο.Π. και εφαρμόζεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π. και Α. Κυριακού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Enable–ΕνΔυναμώνω». Αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.  Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, το Κολλέγιο Ανατόλια, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Πανοράματος.