Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι χορωδίες της Εταιρίας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» και της
Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προπασχαλινής συναυλίας με θρησκευτικά έργα Ελλήνων συνθετών που έδωσαν στην περιοχή της  Κολωνίας καλεσμένοι της St. Remigious Chor την Δευτέρα 20 Απριλίου.


 Τα μέλη της αποστολής υποδέχθηκε και ξενάγησε η κ. Φαίη Πολύζου (υπεύθυνη στο γραφείο πολιτιστικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου).  Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, να μπει στην ίδια την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, να πληροφορηθεί για το πως και από πού προήλθε το θεσμικό αυτό όργανο, να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ως η φωνή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνειδητοποιήσει την επιρροή του στην Ευρώπη και στον κόσμο.


 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Κύρτσο με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη κοινωνικού περιεχομένου συζήτηση. Η επίσκεψη στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο πρωτοποριακό Κέντρο Επισκεπτών (Parlamentarium).