Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Πύδνα Κίτρους-Διαγόρας Σεβαστής 2-0 HD 23η 2ος Γ' εθνική Την κέρασε "κρασί φαρμάκι" το Κίτρος

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
«Ψαλίδισε» τις ελπίδες κορυφής της Σεβαστής η Πύδνα στο Κίτρος (2-0), μετά

και την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας στο 2ο όμιλο, δίνοντας χρώμα την άτυπη μάχη της κατάκτησης της κορυφαίας, βαθμολογικά τουλάχιστον, ομάδας στην Πιερία στην εν λόγω κατηγορία.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, είχε δυνατές μονομαχίες και οριακές προσωπικές διεκδικήσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τις προϋποθέσεις επίτευξης ενός γκολ στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να προηγούνται τελικά με τον Παπαδημητρίου, μετά από σέντρα του Ν. Κυπαρίσση και αμυντική ολιγωρία της Σεβαστής, λίγο πριν το μισάωρο. Οι παίκτες της Σεβαστής έχασαν την πιο καθοριστικής σημασίας ευκαιρία του αγώνα, με το σουτ του Σαμανίδη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πατσιογεώργου, πριν αποκρούσει ενστικτωδώς ο τελευταίος σε κόρνερ.
Η Σεβαστή συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, όμως το Κίτρος και πάλι κατάφερε να πετύχει και 2ο γκολ με τον Ντόση αυτή τη φορά, από πάσα του Δήμα και στη συνέχεια να διατηρήσει με άνεση ανέπαφη την εστία του μέχρι το τέλος του αγώνα, με στιβαρή αγωνιστική παρουσία σε όλες τις γραμμές και δυνατότητα να διευρύνει το υπέρ του σκορ. Οι παίκτες του Διαγόρα, με ψυχολογικό μειονέκτημα, συνέχισαν με μονοδιάστατη επιθετική ανάπτυξη, δεν μπόρεσαν να βρουν διεξόδους για να απειλήσουν και να μπουν στο παιχνίδι, που έληξε τελικά με 2-0 σε βάρος τους.
Highlights: οι παίκτες του Κίτρους και της Σεβαστής, που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες στο κοντινό και μακρινό παρελθόν, το fair play στο τέλος του παιχνιδιού, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, με τους αντίστοιχους του Διαγόρα να καταλαμβάνουν το πέταλο των φιλοξενούμενων και πολλούς «ουδέτερους» ανθρώπους του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν την αναμέτρηση, οι ευκαιρίες της Σεβαστής, με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια (Σαμανίδη και Μίχου), οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Πύδνας, Πατσιογεώργου, με την αντίστοιχη στο σουτ του Σαμανίδη, να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα (ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου -σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση και του Μetrosport.gr- ότι ήταν ενστικτώδης και αυτό είναι προς τιμή του), οι δυνατές μονομαχίες και οι διακοπές για παροχή πρώτων βοηθειών, τα… τραβήγματα, τα σταυροκοπήματα, οι ατάκες και οι διαμαρτυρίες ενός πραγματικού ντέρμπι της Πιερίας


Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.

Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com