Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ανώτερος ο Αιγινιακός, νίκησε 1-0 τη Σπάρτη - Γιάννης Βλάχος:"Βελτίωση και τύχη" - Σωτήρης Αντωνίου: "Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω"

Δίκαιη νίκη... ελπίδας
Ανώτερος ο Αιγινιακός, νίκησε 1-0 τη Σπάρτη και ελπίζει ακόμη!
Η ομάδα του Γιάννη Βλάχου κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Σπάρτης χάρη σε
αυτογκόλ του Γιαννίτση στο 83’. Σημείωσε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να διατηρεί ελπίδες παραμονής στην Football League, έχοντας 18 βαθμούς στην 15η θέση. Από την άλλη, η Σπάρτη γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα μετά από εκείνη με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Η ομάδα της βόρειας Πιερίας έβγαλε πάθος, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το τρίποντο, αφού μόνο αυτό θα την κρατούσε ζωντανή και, μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της είχαν στο ενεργητικό τους αρκετές τελικές προσπάθειες, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για μία περίπτωση πέναλτι.

Ανώτερος ήταν ο Αιγινιακός στο πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τους Λιόλιο (9’), Γκατσολάρι (17’), Πασαλίδη (27’). Από την άλλη η Σπάρτη προσπάθησε να απειλήσει οργανωμένα, αλλά δεν έχασε την κλασική ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος, έγινε παιχνίδι, κυρίως κέντρου. Ο Αιγινιακός ευτύχησε να σκοράρει, όταν ο Ζούρκος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και στην προσπάθειά του να διώξει, ο Γιαννίτσης σημείωσε το αυτογκόλ στο 83’. Σημειώνεται, πάντως, ότι οι γηπεδούχοι φωνάζουν για ένα πέναλτι, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για τα πολλά λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε ο ρέφερι. Όπως έλεγαν στην ομάδα της βόρειας Πιερίας, το ματς έληξε στο... 99'. 
Το φινάλε, πάντως, βρήκε τους «κυανόλευκους» στο -2 από τις θέσεις σωτηρίας και είναι βέβαιο ότι η δεύτερη φετινή νίκη θα αναπτερώσει το ηθικό για τη μάχη της σωτηρίας. Η Σπάρτη από την άλλη πλευρά έχει εδραιωθεί στην 7η θέση, αλλά είδε την απόσταση από τον Αγροτικό Αστέρα να αυξάνεται στους έξι πόντους.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ- ΣΠΑΡΤΗ: 1-0

ΓΚΟΛ: Γιαννίτσης (83’, αυτ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Τόλιος, Τσολακίδης, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος, Γκατσολάρι (60’ Γιοσανγκίμ), Φασίδης (66’ Σκραπάρας), Ζγκούρη, Μπουρντουζάν (76’ Μήλιος).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Κοτσαρίδης (72’ Παπαχρήστος), Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς, Σιώπης, Οικονομόπουλος, Λώττας (63’ Ηλιόπουλος), Αναστασάκος, Ροβίθης, Κατσίκης (75’ Αναστασόπουλος).

Διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Η. Παπαδόπουλος, Αϊναλής (Μακεδονίας)





«Βελτίωση και τύχη»
Για το άγχος και την πίεση του Αιγινιακού μίλησε ο Γιάννης Βλάχος.
Στην πολύ καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου στάθηκε ο Γιάννης Βλάχος μετά τη νίκη (1-0) απέναντι στη Σπάρτη. Ο τεχνικός του Αιγινιακού χαρακτήρισε τη Σπάρτη ως παράδειγμα προς μίμηση και τόνισε ότι η ομάδα του έβγαλε άγχος και πίεση στο τελευταίο 10λεπτο. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
Πώς η νίκη αυτή θα βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια;
«Ερχόμασταν από ένα πολύ άσχημο σερί παιχνιδιών, αποτελεσμάτων και ένα «δύσκολο» πρόγραμμα που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Παίζαμε με όλες τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ήρθαμε να παίξουμε και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, γιατί η Σπάρτη είναι μία από τις ομάδες που εμένα προσωπικά με έχει ικανοποιήσει πολύ από αυτό που βλέπω. Είναι πολύ ανταγωνιστική, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο.
Ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί είχε αρκετές απουσίες βασικών παικτών. Αυτό νομίζω ότι από τη μία μπορεί να μας δυσκόλεψε λίγο, γιατί ίσως δεν ξέραμε τι σχηματισμό θα δούμε, αλλά από την άλλη μας βοήθησε, γιατί στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε αρκετά ο αντίπαλος να βρει τα πατήματά του.
Εμείς ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως κάναμε το καλύτερό μας ημίχρονο στο πρώτο μέρος και δεν έχει να κάνει μόνο με τις κλασικές ευκαιρίες του Ζγκούρη και του Πασαλίδη. Ήμασταν στο μισό γήπεδο, κερδίζαμε τις δεύτερες μπάλες, φτάναμε προς την περιοχή, αλλά μας έλειπε η καλή πάσα και το καλό τελείωμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κρατήσαμε το ίδιο επίπεδο απόδοσης. Σε κάποια παιδιά σιγά σιγά άρχισε να πέφτει η απόδοσή τους. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να ισορροπήσουμε, γιατί η Σπάρτη είχε πάρει την πρωτοβουλία χωρίς να γίνει πολύ απειλητική, αλλά πατούσε καλύτερα στο παιχνίδι. Καμιά φορά το ποδόσφαιρο σου δίνει πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις. Ενώ είχαμε κάποιες φάσεις στην αρχή χωρίς να τα καταφέρουμε, από ένα αυτογκόλ μας έδωσε τη νίκη.
Είχαμε πολύ άγχος και πίεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο διώχναμε άναρχα τη μπάλα, ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε και λίγο, γυρίσαμε πίσω. Αυτό έχει να κάνει με την πίεση που έχει η ομάδα για το αποτέλεσμα. Πρέπει να συγχαρώ την ομάδα της Σπάρτης και τον κόουτς για την πορεία που κάνουν, όχι μόνο φέτος, αλλά και πέρυσι. Ήταν ανταγωνιστική και στο Κύπελλο και με τον Πλατανιά και με τον Ολυμπιακό. Τέτοιες ομάδες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».
Αυτό το δεκαπενθήμερο διορθώσατε πράγματα;
«Την πρώτη εβδομάδα που είχαμε να δουλέψουμε, δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα γήπεδα λόγω βροχής. Κάνανε προπονήσεις στο κλειστό. Και εκείνο το διάστημα που θέλαμε να βάλουμε κάποια κομμάτια στο τακτικό μας παιχνίδι, δεν το κάναμε. Το θετικό είναι ότι οι ομάδες που έχουν τον Πανθρακικό, βγαίνουν χωρίς απώλειες από τιμωρημένους. Εμείς είχαμε όλα τα παιδιά πλην του τραυματία Ρανγκέλοφ.
Αυτή την εβδομάδα βοήθησε και ο καιρός και μπορέσαμε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πράγματα από αυτό. Στο δεύτερο δεν είδαμε, αλλά δεν κινδυνεύσαμε».

«Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω»
Ο Σωτήρης Αντωνίου τόνισε ότι η Σπάρτη δικαιούταν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι με τον Αιγινιακό.
Ο τεχνικός τη Σπάρτης αναφέρθηκε ακόμη σε μία φάση, όπου η ομάδα του ζήτησε πέναλτι. Αναλυτικά τα όσα είπε μετά την ήττα (1-0) από τον Αιγινιακό στο Αιγίνιο:

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο όποια ομάδα σημείωνε πρώτη τέρμα θα έπαιρνε και τη νίκη.  Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στον Αιγινιακό για τη νίκη που πήραν και τους ανθρώπους για τη φιλοξενία. 

Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο στην ομάδα του Αιγινιακού ήταν καλύτερη, δεν ήμασταν καλοί να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας, χάσαμε τις μονομαχίες με τον αντίπαλο, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, εκτός από μία φάση του Ζούρκου, που θα μπορούσε να σημειώσει γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη η ομάδα μου, θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα . Δυστυχώς όμως δεν ήρθε το τέρμα, δεχθήκαμε στο 83’ από μία αδράνεια, από μία εύκολη σέντρα, σημειώσανε ένα τέρμα, από το οποίο χάσαμε το παιχνίδι.

Είχαμε πολλές απουσίες, τιμωρημένους και τραυματίες, έχουμε το δύσκολο πρόγραμμα να ακολουθούμε το πρόγραμμα του Πανθρακικού. Και ο Κισσαμικός και η Καλλονή , όπως και ο Αιγινιακός πάνε ξεκούραστοι,  όλες οι ομάδες είναι κομπλέ.

Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από την ήττα, έχουμε μία φάση, που θέλω να τη δούμε το βράδυ. Ένα πέναλτι, δεν έχω εικόνα, αυτό βέβαια δεν μειώνει τη νίκη του Αιγινιακού. Είχαν πάθος, θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Κισσαμικό να πάρουμε τους τρεις πόντους και να εδραιωθούμε στην 7η θέση και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε έτσι. Η πορεία της Σπάρτης είναι επιτυχημένη και δεν την περίμενε κανείς. Εύχομαι ο Αιγινιακός να σωθεί και είναι ομάδα που έχει υγεία».

Για τον Καρτσαμπά: «Ο Χρήστος Καρτσαμπάς μας έχει βοηθήσει πολύ, είναι φιλόδοξος, έχει στοιχεία που ζητάμε στην ομάδα».


https://www.footballleaguenews.gr