Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Καπετανόπουλος: «Όταν περάσεις απ’ αυτό το σωματείο, δε γίνεται να μη γίνεις ΠΑΟΚ» Aποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Κολίτση και στο Μetrosport.gr

Aποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Κολίτση και στο Μetrosport.gr

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη στιγμή που ο Αργείος στην
καταγωγή, Δημήτρης Καπετανόπουλος, ως αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ, πέτυχε το τρίτο καταπληκτικό γκολ στο 3-0 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα το 1994, αλλά το Metrosport.gr και ο δημοσιογράφος Νίκος Κολίτσης, πάτησε αποκλειστικά το rewind στην ταινία της κινηματογραφικής ζωής του ποδοσφαιριστή και κατέγραψε σεναριακά και συναισθηματικά τις πιο δυνατές στιγμές του χθες και του σήμερα (στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και τη Νίκη Βόλου, για το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας).

Η ιστορία ξεκινάει στο Άργος και τον Παναργειακό…
Οι περισσότεροι στο Άργος είναι ή ΑΕΚ ή Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Εγώ όταν ήμουν μικρός, ήμουν Δικέφαλος του Νότου. Στον Παναργειακό ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Από εκεί πήρα τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό οι αναμνήσεις μου από τον Παναργειακό είναι οι καλύτερες. Με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, η ομάδα πρωταγωνιστεί. Ελπίζω να ανακάμψει και τώρα.
ΠΑΟΚ
Στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκα, απέκτησα αναγνωρισιμότητα και αξία.
Έγινες ΠΑΟΚ;
Όταν περάσεις απ’ αυτό το σωματείο δε γίνεται να μη γίνεις ΠΑΟΚ. Πολύ θα ήθελα ν’ άλλαζα την εποχή μου και να ήμουν σήμερα στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Όποιος είναι σήμερα στον ΠΑΟΚ, είναι πολύ προνομιούχος.
Ηρακλής
Ένα μόνο χρόνο έμεινα στον Ηρακλή, σε μία μεταβατική περίοδο της ομάδας. Είχα μεγαλώσει ηλικιακά και ποδοσφαιρικά.
Καλαμάτα
Η πρώτη χρονιά στην Α’ εθνική ήταν αρκετά καλή και πέσαμε άδικα. Η δεύτερη χρονιά στη Β’ εθνική, ήταν μία απλή χρονιά παραμονής.
Από την Κασσάνδρα, στον Ολυμπιακό Βόλου και μετά στην Καστοριά, το ταξίδι συνεχίζεται…
Καστοριά
Άνοδος από τη Γ’ στη Β’ εθνική. Δύο φορές φτάσαμε στους «8» του κυπέλλου και αποκλειστήκαμε και τις δύο φορές από τον Ολυμπιακό. Κρίμα που δεν ανέβηκε και την πρώτη χρονά της Β’ εθνικής και τη δεύτερη. Άξιζε η Καστοριά ν’ ανέβει κατηγορία. Είχε και πολύ κόσμο και ο πρόεδρος ήταν πολύ δυνατός οικονομικά. Την πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική, είχαμε αποκλείσει και τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο.
Τρίκαλα, ο τελευταίος σταθμός…
Κάποια στιγμή έφτασε ο χρόνος να συνειδητοποιήσουμε ότι έπρεπε να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Μας απέβαλε το άθλημα!
Κεφάλαιο προπονητική
Ήταν συνειδητή επιλογή να μην ασχοληθώ με την προπονητική, γιατί ήθελα να μείνω και με την οικογένειά μου. Με είχαν κουράσει τα ταξίδια και οι μετακινήσεις. Ήθελα ν’ αποτραβηχτώ εντελώς από το χώρο, αλλά επανήλθα τελικά.
Το μέλλον είναι τώρα…
Διαμένω μόνιμα στη Λάρισα. Είμαι στις ακαδημίες του Ηρακλή Λάρισας και τον τελευταίο χρόνο πιο ενεργά ατζέντης ποδοσφαιριστών. Τα δύο τελευταία χρόνια, ήμουν στις ακαδημίες του Απόλλωνα Λάρισας, που διεκδικεί την άνοδο στη Β’ εθνική.
Ελληνικό ποδόσφαιρο και νέοι ποδοσφαιριστές
Όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, δε δίνεται χώρος και χρόνος στα νέα παιδιά. Όλοι καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις ξένων ποδοσφαιριστών, αμφιβόλου αξίας. Είναι κρίμα, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο. Όλοι οι προπονητές θέλουν έτοιμους ποδοσφαιριστές, οι πρόεδροι πιέζουν για αποτελέσματα και αυτό αφαιρεί ευκαιρίες από τους νέους και ταλαντούχους. Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας πάντως, δίνει χώρο στα νέα παιδιά και αυτό το πρότυπο πρέπει να το υιοθετήσουν όλες οι ομάδες.
Ο ΠΑΟΚ σήμερα. Παρόν και μέλλον. Αξιολόγηση, οργάνωση, αγαπημένοι παίκτες και κατάκτηση τίτλων. Ουτοπία ή πραγματικότητα;
Ήμουν θιασώτης του Ροντρίγκεζ, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσουν και τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ, ο Μυστακίδης, ο Πέλκας και ο Χαρίσης. Παίκτες, όπως ο Ροντρίγκεζ ή ο Μακ, εγώ δε θα τους άφηνα να φύγουν ποτέ από την ομάδα, όπως και όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουν μυηθεί στην ιδέα του ΠΑΟΚ. Αν, για παράδειγμα, ήταν στον ΠΑΟΚ σήμερα ο Βιερίνια, υπήρχε περίπτωση να τον άφηνα να φύγει;
Αν διατηρήσει πάντως το βασικό κορμό και τον εμπλουτίζει με λίγες προσθήκες, θα πάρει και τίτλο ο ΠΑΟΚ. Οργανωτικά είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Υπερέχει από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει κάποιον τίτλο ο ΠΑΟΚ. Στο σχεδιασμό δε χρειάζεται να κάνει αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, που έχει κορεστεί από τους τίτλους όλα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει τους καλούς ποδοσφαιριστές να τους κρατάει, για να διατηρηθεί η χημεία και η ομοιογένεια. Αυτό μόνο.
Πιο πρωτάθλημα μας ταιριάζει περισσότερο ως λαός, ως φιλοσοφία και ως αγωνιστική λειτουργία;
Στο αγγλικό πρωτάθλημα μπορούν να παίξουν και Έλληνες, στόπερ μόνο και τερματοφύλακες. Στο ιταλικό πρωτάθλημα μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως και στο ολλανδικό. Το ισπανικό είναι πιο γρήγορο και σαφώς το πιο δύσκολο.