Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Εθελοντής αιμοδότης
…για όσους το θέλουν, κυρίως για όποιον το διαλέξει, είναι η στάση ζωής των ανθρώπων που επιμένουν με συνέπεια για μια ολόκληρη ζωή να σφυροκοπούν στο ίδιο αμόνι των ανθρώπινων αξιών..Με μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σας, μπορείτε να δώσετε αίμα και να σώσετε κάποιον που πραγματικά το έχει ανάγκη . Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας '' Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 09:00 έως 13:00 στο Αγροτικό ιατρείο στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας. Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλους όσους μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχία της αιμοδοσίας με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των γνωστών τους. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Στη σύνθετη, παράξενη και δύσκολη εποχή που ζούμε θα οφείλουμε να ξαναβάλουμε τις αρχές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της κοινωνικής παρέμβασης στην καθημερινή μας ατζέντα και προτεραιότητα
Ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης τού πολιτισμού μιας κοινωνίας, ένα βασικό στοιχείο του κοινωνικού μας ιστού και το '' μέσο'' για βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Είναι η πράξη μέσα από την οποία τα άτομα συμβάλλουν, μέσα από την εθελοντική προσφορά, για την ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα.
Η παράδοση συμπορεύεται με τον πολιτισμό και ο πολιτισμός με τον εθελοντισμό.
Ως εκ τούτου οι Σύλλογοι που διατηρούν αλλά και προωθούν την παράδοση μας, παρέχουν εθελοντικό έργο και προωθούν τις αρχές του εθελοντισμού. 
Εθελοντικά είναι τα Δ.Σ των Συλλόγων, εθελοντικά προσφέρουν βοήθεια τρίτα πρόσωπα προς τα  Δ.Σ. 
Κανείς δεν υποχρεώνεται για κάτι, αλλά όλοι μαζί παρέχουν έργο αξιοθαύμαστο, προάγουν τα ήθη και έθιμα, συμβάλουν στο να μην χαθεί η ιστορική συνείδηση – ταυτότητα, δυναμώνουν τους δεσμούς φιλίας και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Θα μπορούσε άραγε μέσα από όλα αυτά να λείπει η εθελοντική αιμοδοσία ;
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. 
Μόνο χαρίζεται.!!!!!

                                                                        ΤΟ Δ.Σ του Συλλόγου