Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ -Ψηφίσματα Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 2/30-1-2017 πρακτικό συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 29/2017 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας συμπαραστέκεται στις πολύμορφες κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματα των αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στα σκληρά μέτρα που τους ξεκληρίζουν.
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 22% για το εισόδημα και τέλος επιτηδεύματος. Αύξηση σταδιακά μέχρι το 2022 των ασφαλιστικών εισφορών. Δραστική μείωση και στη συνέχεια κατάργηση της επιστροφής  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου. Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια από 13% στο 24%. Ειδικός φόρος στο κρασί και κατάργηση των διήμερων για το τσίπουρο. Αύξηση του ΕΝΦΙΑ για χωράφια και οικόπεδα.
Επίσης στο πλαίσιο της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε. 2014-2016, κόπηκε ήδη το 30% των επιδοτήσεων – ενισχύσεων και μέχρι το τέλος του 2019 οι περικοπές θα ξεπεράσουν συνολικά το 60%.
Μέτρα που εφαρμόζονται από τις μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε., οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων και σε παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών για τη φορολογία, την ασφάλιση και τη σύνταξη, το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, την περικοπή των επιδοτήσεων, τα αγροτικά χρέη. Να καλυφθεί η απώλεια του αγροτικού εισοδήματος που οφείλεται στις μεγάλες καταστροφές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή από την κακοκαιρία και διάφορες ασθένειες φυτών και ζώων.
Το Δ.Σ. Βέροιας δηλώνει τη στήριξή του στον αγώνα μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας».

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   


             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                          ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

        ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                             ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 2/30-1-2017 πρακτικό συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 30/2017 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:


ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία του δήμου μας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειές τους οι οποίες βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένες από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ο Δ.Βέροιας της προσφυγιάς των Μικρασιατών, των Ποντίων, και των εσωτερικών μεταναστών από πολλά μέρη της Ελλάδας, καταδικάζει τις ρατσιστικές ξενοφοβικές και φασιστικές αντιλήψεις που επιχειρεί να διοχετεύσει σε γονείς και μαθητές η Χρυσή Αυγή καθώς και τις επιθέσεις που πραγματοποίησε σε σχολεία του Περιστερίου, του Περάματος και αλλού.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι κι οι νέες που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης μας, έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους αντίστοιχους πρόσφυγες από τη Συρία κι αλλού, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς το δικαίωμα να φύγουν και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.
Ο Δ.Βέροιας προσφέρει στον βαθμό των δυνατοτήτων του κάθε βοήθεια που απαιτείται για την επαρκή λειτουργία των σχολείων, την καθαριότητα και τη φύλαξή τους.
Σε μια περίοδο που ακούγονται πιο δυνατά τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή, και όλοι απειλούμαστε από τους ίδιους θανάσιμους κινδύνους πιστεύουμε ότι η μόνη ασπίδα προστασίας και ελπιδοφόρας προοπτικής είναι η φιλία, η αλληλεγγύη καθώς και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τον πόλεμο».


          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   



 

             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                          ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

        ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ