Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου την Ισλανδική ταινία "Καρδιά βουνό / Virgin mountain". Οι προβολές γίνονται στις 19.00 και
21.30, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Νταγκούρ Κάρι (Ισλανδία)

Ο καλόκαρδος γίγαντας Φούσι, έχει πια πατήσει για τα καλά τα σαράντα και ακόμα δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί, καθώς εξακολουθεί να ζει στο πατρικό του μαζί με την μητέρα του. Κινείται σχεδόν σαν υπνωτισμένος μέσα σε μια καθημερινότητα όπου η ρουτίνα κυριαρχεί. Αντιμετωπίζει στωικά την ανιαρή δουλειά του μεταφέροντας αποσκευές στο αεροδρόμιο, όπου πέφτει διαρκώς θύμα εξευτελισμού από τους συναδέλφους του, ενώ οι μοναδικές του έξοδοι είναι τα μοναχικά του δείπνα σε ένα Ταϊλανδέζο εστιατόριο όπου παραγγέλνει πάντα το ίδιο πιάτο και οι βόλτες με το αμάξι, συντροφιά με τον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό.
Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που θα γνωρίσει τη Σιόρν, μια φαινομενικά έξω καρδιά γυναίκα που συναντά στα μαθήματα χορού, που δέχεται απρόθυμα ως δώρο γενεθλίων από τη μητέρα του και τον εραστή της. Έτσι θα δοκιμαστεί στην πρώτη του ερωτική σχέση, η οποία θα αποδειχτεί απρόσμενα δύσκολη και περιπετειώδης. Διότι, αντίθετα απ’ότι συμβαίνει στις χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί, οι αληθινοί άνθρωποι είναι γεμάτοι αντιφάσεις, αδυναμίες και σκοτεινές πλευρές.
Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ενώ στη συνέχεια διακρίθηκε στο φεστιβάλ της Tribeca κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και καλύτερου σεναρίου. Αναδείχθηκε ως η καλύτερη Σκανδιναβική ταινία της χρονιάς και πήρε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Κοπενγάχης.