Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Παραιτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ο Απ. Ταμβακάκης

Της Νένα Μαλλιάρα
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα από την Τράπεζα Πειραιώς και από την
θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ., ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης. Ο κ. Ταμβακάκης είχε ενημερώσει εσωτερικά για την παραίτησή του εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς πρόθεσή του είναι να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο των επιχειρήσεων. Η παραίτηση, μάλιστα, ήταν αρχικά δρομολογημένη για τα τέλη του 2016. Ωστόσο, ο κ. Ταμβακάκηςπαρέτεινε την παραμονή του στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια εξεύρεσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου σε κλίμα ομαλότητας για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της.
Ο κ.  Ταμβακάκης είναι από τα στελέχη της αγοράς με μακρά εμπειρία τόσο στον τραπεζικό, όσο και στον επιχειρηματικό χώρο. Έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αργότερα. Εν συνεχεία διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ήταν υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Από το Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 συμμετέχει ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια και Επιτροπές διαφόρων εταιρειών.
Έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος της EXAE, Πρόεδρος του Steering Committee του InteralphaGroup of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ, Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου EuropayMastercard, καθώς και μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.