Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η μεγάλη απάτη της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Μεγάλη αναταραχή και προβληματισμό προκάλεσε στους “ευρωλιγούρηδες”, οι οποίοι συναποτελούν το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας, η
τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία δείχνει ξεκάθαρα την “στροφή” της γνώμης του Ελληνικού Λαού αναφορικά με το ευρώ. Έβαλα την λέξη “στροφή” εντός εισαγωγικών γιατί τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου, όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται την μεγάλη απάτη, η οποία υπήρξε η ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν πως ήταν λανθασμένη απόφαση σε ποσοστό 58% και σωστή σε ποσοστό 38%. Επιπλέον, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ευρωζώνη δεν θα συνεχίσει να υφίσταται και το 40% πως θα συνεχίσει.

Είναι σαφέστατο λοιπόν, ότι μέσα στο κλίμα της οικονομικής καταρρεύσεως, μιας καταρρεύσεως η οποία συνεχώς κλιμακώνεται υπάρχει μία δυναμική για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σαν την μοναδική λύση για να ξεφύγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Επίσης, όλο και περισσότεροι Έλληνες βλέπουν ότι αυτό το τερατώδες οικονομικό μόρφωμα που υπήρξε και είναι η ευρωζώνη, βαδίζει μοιραία προς το τέλος του.

Και ήταν 15 χρόνια πριν όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έκανε την μία και μοναδική συγκέντρωση ενάντια στην ένταξη της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ. Η συγκέντρωση αυτή είχε χαρακτήρα δευτερεύοντα εις ό,τι αφορά τα οικονομικά πράγματα της χώρας και πρώτιστα εθνικό, αφού χώρα η οποία δεν εκδίδει δικό της νόμισμα δεν είναι εθνικά ανεξάρτητη χώρα. Πανηγύριζε τότε μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, μαζί με τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μαζί με αυτούς και η λεγόμενη ανανεωτική αριστερά, ενώ το ΚΚΕ κρατούσε μια αμήχανη στάση επαναλαμβάνοντας τις γνωστές μαρξιστικές ιδεοληψίες του, οι οποίες δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος!

Οι μόνοι που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια της τότε κυβερνήσεως Σημίτη, είμασταν εμείς οι Χρυσαυγίτες και η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Κάνιγγος, έχοντας να αντιμετωπίσουμε βέβαια αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου από τους γνωστούς αναρχοκομμουνιστές. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα στην οδό Ακαδημίας  μας παραπληροφορούσαν ότι έρχονται εναντίον μας χιλιάδες διαδηλωτών! Στην πραγματικότητα ήταν μια θλιβερή σύναξη περίπου 100 ατόμων, η οποία διαλύθηκε σύντομα.

Σήμερα 15 χρόνια μετά δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Το ευρώ κατέστρεψε την Ελληνική οικονομία και πέρα από αυτό υπάρχει το γεγονός ότι αυτή η καταστροφή επήλθε με μία απάτη με άμεση πολιτική ευθύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. Με το θέμα ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής από την απόφαση του οποίου είναι και τα παρακάτω:

… Επιμένουμε στην θέση μας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί διεθνής λογιστικός έλεγχος του χρέους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θεωρούμε επαχθές ακόμη και εάν αυτό σημαίνει τη σύγκρουση της Ελλάδος με διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Θεωρούμε αντεθνική πράξη το PSI του 2012 και αδιέξοδη την πολιτική των μνημονίων, η οποία όχι μόνον δεν δίνει λύση στο οικονομικό ζήτημα της χώρας, αλλά επιδεινώνει την όλη κατάσταση. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει λαϊκή απαίτηση να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο με πλαστά στοιχεία εντάχθηκε η χώρα μας στην ζώνη του ευρώ με αποτέλεσμα την καταστροφή της εθνικής της οικονομίας.”

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή