Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο χιονιάς και το πολιτικό σύστημα της χώρας

Οι πάντες γνωρίζουν ότι όταν πέφτει χιόνι σκεπάζονται τα πάντα. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει κάτι παράδοξο.Το χιόνι και σκεπάζει αλλά και ξεσκεπάζει.
Σκέπασε βουνά, λαγκάδια, δρόμους, σπίτια, σκηνές αλλά , ώ του παραδόξου θαύματος, ξεσκέπασε και την γύμνια του κρατικού μηχανισμού και κατ΄επέκταση του  αποτυχημένου πολιτκού συστήματος κάνοντας κριτήριο αξιολόγησής του "τα γαλάζια και τα κόκκινα μαγκάλια". Για γέλια ή για κλάματα? Η ουσία όμως είναι άλλη και μας οδηγεί στην διατύπωση ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας έχει καταρρεύσει διότι έχει αποτύχει εδώ και χρόνια να λύσει τα προβλήματα του λαού του. Αυτή είναι η αλήθεια και πέραν αυτής ουδέν. Μέγιστη ανάγκη λοιπόν αφύπνισης και αναγέννησης  όσο είναι ακόμη καιρός γιατί μετά θα είναι πολύ αργά. Να συνέλθουμε όλοι ,να ανασκουμπωθούμε για να σώσουμε την χώρα μας, την πατρίδα μας σταματώντας να εκλιπαρούμε  και να επαιτούμε διότι όπως λέει και ο Εθνικός Ποιητής
"Με τα ρούχα αιματωμένα,ξέρω ότι έβγαινες κρυφά,να γυρεύης εις τα ξένα,άλλα χέρια δυνατά.Μοναχή το δρόμο επήρες,εξανάλθες μοναχή,δεν είν' εύκολες οι θύρες,εάν η χρεία τες κουρταλή"

Αναζητείται λοιπόν Αισυμνήτης δια μίαν δημιουργικήν αισυμνητείαν. 

Σημείωση: 

Αισυμνήτης στην αρχαία Ελλάδα ήτο πρόσωπο εμπιστοσύνης , ανεξάρτητον το οποίο εξελέγετο  κατά την διάρκεια πολεμικών  αναταραχών δια να διοικήσει πρτοσωρινά την πολιτεία και να την βγάλει από τα αδιέξοδα.

Πιττακός στη Λέσβο, Σόλων στην Αθήνα, Τυννώδας στην Εύβοια

Πολίτης Φρίξος