Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Party φοροδιαφυγής τώρα και στο Facebook!

Η κρίση είναι μια κατάσταση που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι σε όλους τους κλάδους,δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι
κτλ.. Στη χώρα μας από τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια η κρίση διέλυσε τα πάντα στο πέρασμα της, και συνεχίζει ακάθεκτη να διαλύει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων φέρνοντας τους σε απόγνωση. Σε καταναλωτές αλλά και σε εμπόρους επικρατεί έντονος προβληματισμός για το σήμερα, αλλά κυρίως για το τι μπορεί να φέρει το αύριο. Αυτό κάνει πολλούς να σκαρφίζονται τρόπους και τεχνάσματα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και απαιτήσεις που δημιουργεί η κρίση.
Σε μια έρευνα που κάναμε, ανακαλύψαμε πως το Facebook δεν είναι πλέον ένα απλό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπορείς να χαλαρώσεις, να περάσεις χρόνο για ψυχαγωγία ή για λόγους που αφορούν τη δουλειά, αλλά και ένας χώρος όπου ανθίζει και η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα, καθώς γίνεται κανονικό εμπόριο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αν συνειδητοποιήσει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, πως, οι άνθρωποι ξεπουλάνε κυριολεκτικά την γκαρνταρόμπα τους, αφού πωλούν τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ τους,  σε πολύ χαμηλές τιμές, τις οποίες και διαφημίζουν μέσα από τις σελίδες και τα προσωπικά τους προφίλ, παρουσιάζοντάς τες ως μεγάλες ευκαιρίες για να φανούν ελκυστικοί. Έκπληξη κάνει δε το γεγονός πως για να καταφέρουν να πουλήσουν, «τάζουν» και δώρο ένα προϊόν σε αγορές κάποιου μεγάλου πακέτου.
Και κάπου  εδώ προκύπτει ένα μείζον ζήτημα. Φυσικά η φοροδιαφυγή, διότι το κράτος αφενός χάνει έσοδα και από την άλλη, έμποροι και καταστηματάρχες επωμίζονται ένα επιπλέον βάρος, καθώς η όλη κατάσταση τους δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Το κράτος θα πρέπει να φροντίσει, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι κανόνες δικαίου για όλους τους πολίτες, και να μη κλείνει τα μάτια αδιαφορώντας για τις πρακτικές αυτές.Διότι αφενός η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε, εξαιτίας της μεγάλης φοροδιαφυγής που συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, και αφετέρου, διότι, ουδέποτε ανέλαβε ενεργό ρόλο έτσι ώστε να θωρακίσει τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί αξιοκρατικά το εμπόριο.
Αν δεν το κάνει τώρα, σε λίγο καιρό θα είναι ενδεχομένως αργά, διότι περισσότερα μαγαζιά θα αναγκαστούν να κλείσουν και κατ’επέκταση ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί δραματικά!
Δείτε μερικές από τις περιπτώσεις που εντοπίσαμε. Και πιστέψτε μας θα επανέρθουμε σε νέο άρθρο καθώς δεν είναι μόνο αυτές….
Τα ονόματα των χρηστών έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους. 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ