Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ OK!THESS

O Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, επισκέφθηκε την έδρα της προ-θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων ΟΚ!THESS, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
2016, με σκοπό την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων νέων που καινοτομούν και των κέντρων καινοτομίας των δύο χωρών.
Ο Γάλλος Πρέσβης ανέτρεξε στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, πριν από ένα χρόνο, όταν και ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Βλέπω πλέον με μεγάλη ικανοποίηση ότι το σχέδιό σας έχει εφαρμοστεί. Μαζί, θα εργαστούμε για την καινοτομία και τη νεολαία, κάτι που, όπως διαπιστώνω, το ΟΚ!THESS το κάνει ήδη πολύ καλά» δήλωσε ο κ. Christophe Chantepy, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις που αφορούν στην Καινοτομία, Σίμο Μπενσασσών, επισημαίνοντας ότι μέσα από σειρά πρωτοβουλιών με αντικείμενο την καινοτομία, η Γαλλική Πρεσβεία απευθύνθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προτείνοντάς του συνεργασία με βάση την εμπειρία από τη δημιουργία του ΟΚ! THESS.
Από την πλευρά του ο κ. Μπενσασσών διευκρίνισε ότι στα τέλη Νοεμβρίου το ΟΚ!THESS συμμετείχε στο 1ο Φόρουμ Καινοτομίας που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Πρέσβη σήμερα, περιγράψαμε και αναλύσαμε τον τρόπο λειτουργίας της προ-θερμοκοιτίδας και θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο».
Το Οικοσύστημα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης ΟΚ!THESS αποτελεί συνεργατική δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου που υπεγράφη στις 21/3/2016 μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Τα γραφεία της προ-θερμοκοιτίδας βρίσκονται στην οδό Κομοτηνής 2 και η δομή λειτουργεί ως ένας συνεργατικός χώρος, στον οποίο παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την ωρίμανση και την προετοιμασία ομάδων με καινοτόμες ιδέες, ώστε να δράσουν όσο το δυνατό πιο επιτυχημένα στον επιχειρηματικό στίβο. Οι ομάδες υποστηρίζονται όσον αφορά την ανάπτυξη ενός ρεαλιστικού επιχειρηματικού μοντέλου, την πρόσβαση σε υπηρεσίες εισόδου στην αγορά καθώς και για την αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων.