Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Α.Γεωργιάδη τα νέα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης

Αδωνις Γεωργιάδης:
Πρέπει να φύγουν. Λένε ψέματα χωρίς πολιτικούς ή ηθικούς φραγμούς




  • -Εντυπωσιακή υποδοχή από τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. που κατέκλυσαν από νωρίς τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης  στο κέντρο της Κατερίνης
  • -Συγχαρητήρια επιστολή Λευτέρη Αυγενάκη στον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. 


Εντυπωσιακή υποδοχή στα κατάμεστα από κόσμο γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης επεφύλαξαν μέλη και φίλοι του κόμματος στον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη που βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής προσκεκλημένος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης για να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία τοπικής οργάνωσης.
Τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ. Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης.
Παρευρέθησαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο πρώην υφυπουργός Κωνσταντόπουλος, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, κομματικά στελέχη, μέλη και φίλοι της Ν.Δ. Παρούσα και η ΟΝΝΕΔ Κατερίνης καθώς και μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κατερίνης.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκαν  ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού κ. Χρίστος Βλαχοκώστας, υπεύθυνος σε θέματα Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης Στελεχών,  ο κ. Άνθιμος Αμανατίδης Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο κ.Κυριάκος Χαμουζάς Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ.  καθώς και ο Λ.Κλώνος Τομεάρχης της Ν.Δ. στο Ν.Πιερίας.  




Σπύρος Κουλκουδίνας:
«Είμαστε η νέα γενιά, είμαστε οι άνθρωποι που θα βρεθούμε πρώτοι
στις εκλογικές μάχες της παράταξής μας»
Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό  ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα έρχεται και η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Κατερίνης δηλώνει παρούσα και μαχητική για να δώσει τον αγώνα. ώστε η χώρα να μπει και πάλι στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας.


Ο κ. Κουλκουδίνας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δράση που ανέπτυξε η τοπική οργάνωση της Κατερίνης παρουσιάζοντας έναν σύντομο απολογισμό, ευχαρίστησε εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια, δεσμεύτηκε να επιδείξει η ΔΗΜ.Τ.Ο. την ίδια δυναμική και μαχητικότητα το επόμενο διάστημα εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «πολύ σύντομα η χώρα θα απαλλαχθεί από την πλέον  αναξιόπιστη, ανίκανη, αναποτελεσματική και φλύαρη κυβέρνηση».
«Τώρα όμως πια οι μάσκες έπεσαν», επεσήμανε ο κ. Κουλκουδίνας και συμπλήρωσε «Το αφήγημα τους κατέρρευσε. Δεν θα επιτρέψουμε να καταρρεύσει και η χώρα μαζί τους. Η πορεία αυτή πρέπει να αναστραφεί. Το νιώθουμε, το βλέπουμε, το βιώνουμε καθημερινά. Και θα αναστραφεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».



Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουλκουδίνας και αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. για την εξαιρετική, όπως είπε, τιμή να εγκαινιάσει τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Κατερίνης, σημείωσε: «Είμαστε μια από τις νεανικότερες οργανώσεις της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα και έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη.  Έχουμε  δώσει δείγματα γραφής, με τις δράσεις μας,  την παρουσία και τη συμμετοχή μας, με την δημόσια παρέμβασή μας για όσα απασχολούν την τοπική κοινωνία. Και έτσι να είστε σίγουροι θα συνεχίσουμε. Είμαστε η νέα γενιά, είμαστε οι άνθρωποι που θα βρεθούμε πρώτοι στις εκλογικές μάχες της παράταξής μας. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε αγώνα για την πατρίδα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για την Ν.Δ.».


Λευτέρης Αυγενάκης:
«Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης «παράδειγμα» για τις υπόλοιπες οργανώσεις»
Ακολούθησε η ανάγνωση της επιστολής χαιρετισμού του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.Λευτέρη Αυγενάκη από τον Γραμματέα της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναουμ Ευαγγελόπουλο. 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Η δραστηριότητα της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης αποτελεί παράδειγμα και για τις υπόλοιπες οργανώσεις μας ανά την Ελλάδα. Από την ανάληψη των καθηκόντων σας έως σήμερα έχετε επιδείξει αξιέπαινο έργο ιδιαίτερα αισθητό στην τοπική σας κοινωνία. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια των νέων σας γραφείων. Παίρνουμε ενέργεια από τη δημιουργικότητά σας και συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα για να αλλάξουμε πολιτική σελίδα στη χώρα μας στηρίζοντας τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της ενεργοποίησης της τοπικής σας κοινωνίας στον κοινό αγώνα για να επιτύχουμε την πολιτική αλλαγή».



Χρήστος Βλαχοκώστας:
«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι πως πρέπει να γίνει άμεσα πολιτική αλλαγή»
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Βλαχοκώστας στο χαιρετισμό του τόνισε πως τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι πως πρέπει να γίνει άμεσα πολιτική αλλαγή. Και αυτή η πολιτική αλλαγή, όπως είπε, θα έρθει πολύ σύντομα.
Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης για την οργάνωση και την δράση της τοπικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντας την «πρότυπο» λειτουργίας και μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, που έστειλε τον αναλυτικό της προγραμματισμό με πολύ σοβαρές και συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις.   «Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης» είπε ο κ. Βλαχοκώστας «μέχρι στιγμής έχει δείξει έμπρακτα αυτό το μήνυμα πολιτικής αλλαγής που μεταφέρει ο Πρόεδρος της  Ν.Δ. και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ν.Δ.»


Αδωνις Γεωργιάδης:
«Μας έφτασαν στο έσχατο σημείο αδυναμίας, δεν έχει παρακάτω»
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα των εγκαινίων ο Αδωνις Γεωργιάδης. Απευθυνόμενος στα μέλη της Ν.Δ. είπε: ««Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητάει εκλογές γιατί βιαζόμαστε να επιστρέψουμε στην εξουσία, αλλά γιατί η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο. Και δηλώνουμε από τώρα, πως εμείς θα λέμε αλήθειες. Θα λέμε πράγματα που μπορούν να γίνουν. Και αυτά που θα σας πούμε αυτά θα γίνουν, ο κόσμος να χαλάσει. Γιατί δεν έχουμε το περιθώριο να αποτύχουμε».
Αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο, είπε ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει προξενήσει τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο που ποτέ άλλοτε δεν γνώρισε η χώρα.  Είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έχει μπλέξει με πραγματικούς απατεώνες. Λένε ψέματα χωρίς πολιτικούς ή ηθικούς φραγμούς».


Αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης είπε: «Ηρθαν ένας Τσίπρας και ένας Βαρουφάκης, ξοδεύουν όλα τα λεφτά του κράτους, παίρνουν τα αποθεματικά, τινάζουν στον αέρα τις τράπεζες, μας πηγαίνουν σε δημοψήφισμα, χάνουν τα λεφτά από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αδειάζουν λεφτά ακόμη κι από τα νοσοκομεία και φτάνει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, όχι αδύναμος, ημιθανής! Και του πήραν τα πάντα! Λογικότατο να τον θέλουν. Βρήκαν οι ξένοι κάποιον, τα περνάει όλα από τη Βουλή και δεν ανοίγει μύτη. Οι μισοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Πλατεία με τους Αγανακτισμένους… Θυμάστε τον Κατρουγκαλο και τον Τσακαλώτο που έκαναν διαλέξεις για το αντιμνημόνιο; Μπήκαν μετά μέσα, τα ψηφίζουν όλα και είναι τα καλύτερα παιδιά! Αυτοί που τα υπογράφουν όλα είχαν το θράσος να μας κατηγορούν για γερμανοτσολιάδες»!



«Μας έφτασαν στο έσχατο σημείο αδυναμίας, δεν έχει παρακάτω», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης και  έκανε αναδρομή στο πού βρισκόταν η χώρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Α.Σαμαρά και παρουσίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Έκανε εκτενείς αναφορέας στην οικονομία, στους άστοχους χειρισμούς του Γ.Βαρουφάκη, στην επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ο,τι αφορά εθνικά θέματα, στην ακατάσχετη παροχολογία και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που κατέρρευσαν από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης. 


Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέπτυξε τις θέσεις της Ν.Δ. για την πολιτική αλλαγή που θα φέρει στη χώρα, με μείωση των δημοσίων δαπανών, μείωση φόρων, «νοικοκυριό», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 Έκανε αναφορά στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως το «άνοιγμα των συνόρων» έδωσε το πράσινο φως για μαζική εισροή προσφύγων που σήμερα, όπως είπε, έχουν εγκαταλειφθεί ταλαιπωρημένοι μέσα στα χιόνια και στις σκηνές.


Ετοιμάζουν στα νησιά, είπε, προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου, δηλαδή «Αμυγδαλέζα». Θα κάνουν «Αμυγδαλέζες» σε όλα τα νησιά, ενώ μας αποκαλούσαν φασίστες και ακροδεξιούς, όταν εμείς οργανώναμε κέντρα κλειστού τύπου.
«Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία και γι’αυτό ζητάμε εκλογές και πολιτική αλλαγή. Γι’αυτό κάνουμε αγώνα και γι’αυτό σας ζητούμε να είμαστε όλοι μαζί σ’αυτόν τον αγώνα. Για τη χώρα. Χρειαζόμαστε  ζωντανές τοπικές οργανώσεις όπως η παρούσα και σας συγχαίρω κύριε Πρόεδρε», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε: «Χρειαζόμαστε ζωντανές Νομαρχιακές επιτροπές για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται η χώρα». 


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας  ως αναμνηστικό των εγκαινίων δώρισε στον κ. Γεωργιάδη μια εικόνα και βιβλία με αναφορά στην Πιερία και τον Όλυμπο, ενώ αμέσως μετά έκοψαν μαζί την κορδέλα των εγκαινίων.