Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ (και σε καιρούς «ειρήνης»).

 ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Kλαίνε  και οδύρονται οι υποκριτές.
O λόγος για δύο ατυχήματα, ουσιαστικά εγκλήματα, στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ
 Σε κατάστημα εταιρίας ταχυφαγείου στην Αθήνα σκοτώθηκε από έκρηξη μία εργαζόμενη και στις ΗΠΑ κάηκαν περίπου 20 νέοι σε κέντρο διασκέδασης .
Και στις δύο περιπτώσεις τα μέτρα ασφαλείας, λένε υποκριτές, ήσαν ανύπαρκτα.
Ποιοι το λένε αυτό ;  
 Αυτοί που καθημερινά βομβαρδίζουν την κοινωνία με την άποψη ότι ο λόγος που δεν μπορεί να λειτουργήσει ανθρώπινα ο καπιταλισμός (αλλά παράγει πόλεμο και φτώχεια για τους πολλούς και πλούτο για μία χούφτα κηφήνες) είναι ότι «δεν υπάρχουν επαρκή κίνητρα για τους πλουτοκράτες ώστε να κάνουν επενδύσεις,   για να δημιουργηθούν δουλειές κλπ.» (λες και ο σκοπός του καπιταλισμού είναι να δημιουργήσει δουλειές και όχι να κερδοσκοπήσει σε βάρος του λαού).
 Είναι οι δημοσιογράφοι , υπουργοι, αστοι διανοούμενοι, βιομήχανοι, οικονομολόγοι καθηγητές πανεπιστημίου, «οργανικοί διανοούμενοι».
 Και ποια είναι η λύση για τους πλουτοκράτες, για το σύστημα  ;  
Να ελαχιστοποιήσουν τους ελέγχους, να αποδυναμωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφού πρώτα χειροτερέψει , ακόμη περισσότερο, το νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τους εργαζομένους από τα εργατικά ατυχήματα, τους πελάτες ενός καταστήματος και άλλους.
 Το ίδιο ζητούν και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικές ανασκαφές και άλλα).


Αυτοί οι ίδιοι, μόλις υπάρξουν θύματα και καταστροφές από την υλοποίηση των δικών τους προτάσεων, κάνουν τον ανήξερο και αμέτοχο.
Ποιοι  ;   
Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που καθημερινά ζούμε.
 Ο καπιταλισμός σκοτώνει, και σε καιρούς ειρήνης.
Σκοτώνει την εργατική τάξη.
Καταστρέφει το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.
Αν δεν τον καταστρέψουμε και δεν τον αντικαταστήσουμε με το σοσιαλισμό-κομμουνισμό θα έρθει και η δική μας σειρά. … 

ΥΓ. Το έχουμε ζήσει και στην Πιερία, όπου τοπικοί άρχοντες τα έβαλαν με την αρχαιολογική υπηρεσία και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου .

Νίκος Σαλπιστής