Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

"ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" - Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες και σε όλον τον κόσμο.
Με ότι πραγματικά καλό μπορεί αυτά να σημαίνουν και να συνεπάγονται στην ζωή για τον καθένα. Θρησκευτικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά, έστω και κυνικά.

Σημειολογικά είναι αυτή η γιορτή της ζωής, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν από τα ίσα, αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και να αυξάνεται ο φωτισμός.

Σήμερα στο 2016, μεσούντος του αόρατου 3ου Παγκόσμιου Πολέμου, που αν έχουμε μάτια να το δούμε και να το συνειδητοποιήσουμε, βλέπουμε ότι πράγματι υφίσταται και είναι πολιτικός - οικονομικός – κοινωνικός και επί μέρους (προς το παρόν) παραδοσιακός, με στρατιωτικές συγκρούσεις, ασύλληπτες καταστροφές και συνεπαγόμενες εκ των πραγμάτων ή επί σκοπόν, μετακινήσεις πληθυσμών, με όλα τα παρελκόμενα.

Βάλλεται ο Πολιτισμός και παρεκτοπίζεται ο άνθρωπος, από την ιδεατή κεντρική θέση του ΄΄πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος΄΄, στο ΄΄άνθρωπος-ανακυκλώσιμο είδος-πράγμα΄΄.

Πίσω από τον Πόλεμο, πάντα βρίσκεται και κρύβεται ο ιθύνων νους. Είτε είναι οι απρόσωπες συγκρουόμενες εταιρείες με κοντόφθαλμο σκοπό το υπερκέρδος, σαρώνοντας στο πέρασμά τους την ιδιαιτερότητα, την διαφορετικότητα, την τοπική ανάπτυξη και την πραγματική ελευθερία, είτε σκοτεινά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, που κινούν τα νήματα.
Φυσικά όλοι αυτοί, με την δημιουργία υπηκόων (στρατευμένων οπαδών) και βολεμένων ατόμων, προχωρούν στο ουσιαστικά καταστροφικό τους έργο, για την ανθρωπότητα, τον Πολιτισμό και τον πλανήτη μας.

Όπως φαίνεται, η ναρκοθέτηση της δικής μας χώρας από ξένες μαύρες δυνάμεις και τρωκτικά, με την αποφασιστική συνδρομή δικών μας Εφιαλτών, πλανημένων βολεμένων και λωτοφάγων υπηκόων-οπαδών, συντελέστηκε. Και είναι επιτακτικό να αναρωτιόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Θάλεγε κανείς τι τα θέλουμε τώρα όλα αυτά τα δυσάρεστα, χρονιάρες μέρες.
Δεν είναι καλλίτερα να τα ξεχάσουμε ή να μην ασχολούμαστε με αυτά;
Ή ακόμα, δεν είναι καλλίτερα να ζούμε έστω και για λίγο στο όνειρο; Στις ΄΄συνειδητές αυταπάτες΄΄;
Ως και με τους ταχυδακτυλουργούς, θέλουμε συνειδητά ξεγλυστρώντας στην γοητεία, να ζήσουμε το θαύμα και να αφεθούμε έστω και για λίγο στην μαγεία, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα αυτά είναι απλά κόλπα των πολύπειρων μάγων.

Όμως, απ΄ την άλλη μεριά, ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχει η μαγεία της αγάπης, η επιλογή και το ανέσπερο φως της αλήθειας. Αυτή που μας στηρίζει, αυτή που διώχνει τις στάχτες από τα μάτια μας. Αυτή που διώχνει την αφέλεια, το ψέμα και τις αυταπάτες. Αυτή που μπορεί να σπάσει τις όποιες αλυσίδες μας στο σπήλαιο του Πλάτωνα, του τομαριστικού όντος που είμαστε αιχμάλωτοι και να μας δώσει την συνείδηση.

Γνωρίζοντας καλά για το τι συμβαίνει γύρω μας, τότε έχουμε το δικαίωμα, ως άνθρωποι και ως ξυπνητοί ενεργοί πολίτες, να μπορούμε να αφεθούμε συνειδητά και εν γνώση μας στο όνειρο, με την επίγνωση ότι είναι όνειρο, συνειδητή αυταπάτη, μια όμορφη ουτοπία.
Τότε μας είναι επιτρεπτό να γίνουμε έστω για λίγο μικρά παιδιά, να ζήσουμε το παραμύθι, σε έναν κόσμο ιδεατό, γεμάτον γοητεία.

Για τον κόσμο αυτόν που μπορεί να μας εμπνέει για κάτι ανώτερο πραγματικά και στα πλαίσια της επίγνωσης, ας ευχηθούμε:
... και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΝΑΙ στο δικαίωμα της ανθρωπιάς, του φιλότιμου, της ειρήνης, της χαράς, της ίδιας της ζωής.