Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Έχασε 2-1 ο ψυχωμένος Αιγινιακός αλλά μπορούσε και νίκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης...

Ήττα 1-2 στο δημοτικό γήπεδο Αιγινίου (Γ. Παραλυκίδης) για τον ψυχωμένο Αιγινιακό, από έναν ποιοτικότερο Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά η εντύπωση που
έμεινε στο τέλος του συναρπαστικού αγώνα ήταν ότι κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και οι γηπεδούχοι. Οι οποίοι πάλεψαν με σθένος το παιχνίδι, μετά το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Απόλλωνας Σμύρνης, ισοφάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο και αν ήταν πιο προσεχτικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα που είχε γίνει ρώσικη ρουλέτα, θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι νικητές.



Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να πρεσάρει ψηλά στο γήπεδο, κατορθώνοντας να αποσυντονίσει τον Αιγινιακό, να δημιουργεί ευκαιρίες και η υπεροχή του να καρποφορεί στο 30 με γκολ από όμορφη κεφαλιά του Διαμαντάκου. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αιγινιακός βελτιώθηκε, είχε υπομονή στο παιχνίδι του,  βοήθησαν οι αλλαγές του, ο Απόλλωνας εγκλωβίστηκε από ένα σημείο και μετά, με την ισοφάριση να φαντάζει ως θέμα χρόνου.
Τελικά στο 80' Κυζιρίδης με πολύ ωραίο συρτό σουτ από όμορφη προσπάθεια και σέντρα του Πατράλη έφερε το ματς στα ίσια.
Από εκεί και πέρα ο αγώνας δεν προσφερόταν για καρδιακούς, αφού η μπάλα άλλαζε κατοχή, έβγαιναν εκατέρωθεν πολύ επικίνδυνες επιθέσεις, με τον Αιγινιακό να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία αφού ο έμπειρος Χιώτης έκανε σπουδαία απόκρουση σε τετ α τετ και κράτησε το 1-1.
Φτάσαμε έτσι στο 90΄με τον Κονέ να δίνει τη μεγάλη νίκη στον Απόλλωνα με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει ο Τόλιος.



Ήταν η τρίτη σερί ήττα για τον Αιγινιακό αλλά έδειξε πως έχει αποκτήσει μέταλλο ως οργανισμός, έχει αρετές, βγάζει ψυχή και αγωνιστικότητα, είναι γενικά σε καλό δρόμο και μπορεί να κάνει καλύτερη πορεία στη συνέχεια, έστω κι αν διαθέτει από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής φετινής football league.
Εντύπωση προκάλεσαν οι αντιδράσεις μεμονωμένων οπαδών των φιλοξενούμενων εναντίον του προπονητή της ομάδος τους Δημήτρη Σπανού μετά το τέλος του αγώνα, που τον αποδοκίμαζαν όταν αυτός κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια...



Αιγινιακός – Απόλλων  1-2   (Γ. Παραλυκίδης)
ΣΚΟΡΕΡ: 80′ Κυζιρίδης σουτ – 30′ Διαμαντόπουλος κεφαλιά, 90′ Κονέ σουτ
Αιγινιακός (Αμανατίδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου (61′ λ.τ. Καρακώστας), Λιόλιος, Μουκίδης, Πατράλης, Ζούρκος, Ζγκούρι (67′ Φασίδης), Ονουάτσι (74′ Κυζιρίδης), Γκούρτσας.
Απόλλων Σμ. (Σπανός): Χιώτης, Πάνος (73′ Ντάσιος), Κύργιας, Δεληζήσης, Κάσσος, Διαμαντόπουλος, Σιατραβάνης (50′ λ.τ. Γκούφας), Τζάνης (73′ Πορτουλίδης), Βαλεριάνος, Τσιάρας, Κονέ.
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Καμπερίδης, Μηνιαδάκης (Καβάλας)
Κίτρινες: Γιαζιτζόγλου – Τσιάρας, Διαμαντόπουλος


Διαβάστε τις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα 
Από το πρώτο μέρος έπρεπε να τελειώσει το ματς ο Απόλλωνας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό (φώτο). Την ισοπαλία χαρακτήρισε ως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ο Περικλής Αμανατίδης.
Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο τεχνικοί:
Δ. Σπανός (προπονητής Απόλλωνα): «Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι, κομβικής σημασίας για εμάς, θέλαμε το «τρίποντο» για να μείνουμε σε επαφή με τοην κορυφή. Εξελίχθηκε πιο δύσκολα από ότι περιμέναμε. Έπρεπε να το τελειώσουμε στο α’ μέρος, όμως μετά το 0-1 «εγκλωβιστήκαμε». Μας στοίχησαν και οι τραυματισμοί, χάσαμε το συντονισμό μας και δεχτήκαμε την ισοφάριση. Η προσπάθεια όμως αμοίβεται κι αυτό έγινε στα τελευταία λεπτά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Πρέπει να προσπαθούμε και να δουλεύουμε συνεχώς, και κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στον Αιγινιακό και στον Περικλή Αμανατίδη για τη δουλειά που γίνεται και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την οποία θα ανταποδώσομε στο δεύτερο γύρο»
Π. Αμανατίδης (προπονητής Αιγινιακού): «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δικαιούμασταν τουλάχιστο το βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα με γεμάτο ρόστερ που είχαμε αντιμετωπίσει και στο φιλικό του καλοκαιριού. Στο α’ μέρος δε μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα, κινδυνέψαμε και δεχτήκαμε το γκολ, όμως στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, στο β’ μέρος καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και από λεπτομέρια δεν έγινε το 2-1, κάτι που αν συνέβαινε θα έγερνε το παιχνίδι στη δική μας μεριά. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τη Λαμία και με τον Άρη. Δικαιούμαστε παραπάνω από πέντε πόντους, δε σταματάμε την προσπάθεια και αυτό που λόγω ατυχίας χάσαμε σήμερα θα το πάρουμε κάπου αλλού. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Θα ξεκουραστούμε όσο μπορούμε γιατί ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για να κλείσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Αιγινιακός συνεχώς ανεβαίνει, και δε μιλώ μόνο για τη φετινή σεζόν αλλά γενικά για το μέγεθός του τα τελευταία χρόνια. Καλή συνέχεια στο Δημήτρη Σπανό και στον Απόλλωνα».


Ξενοφών Πάνος (ποδοσφαιριστής Απόλλωνα Αθηνών): «Κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Το μόνο που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν δεν είμαστε καλοί δε θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας που είναι η άνοδος. Συνεχίζουμε προς το στόχο μας, θέλουμε μια ακόμη νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να κάνουμε καλές γιορτές».
Βασίλης Μουκίδης (ποδοσφαιριστής Αιγινιακού): «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που ήταν καλή σήμερα. Μείναμε πίσω στο σκορ λόγω έλλειψης συγκέντρωσης αλλά παλέψαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Στο τέλος δεχτήκαμε το γκολ και χάσαμε αλλά συνολικά ή εικόνα μας είναι καλή γιατί παίζαμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Συνεχίζουμε με ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη όπου θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε όσο πιο καλή πορεία γίνεται. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για τη νίκη του».
Πηγή: KateriniSport