Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τώρα που τα Χριστουγεννιάτικα χωριά ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μήπως είναι καλό να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα;;;

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πληθαίνουν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Ελλάδα... Κάθε τόπος, κάθε συνοικία και Χριστουγεννιάτικο χωριό. Σαν τα
μανιτάρια ξεφυτρώνουν.  Άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, αναλόγως την οικονομική δυνατότητα και τη δυναμική κάθε τόπου.Όλες πολύ αξιόλογες προσπάθειες από εθελοντές κυρίως, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι αυτές τις Άγιες μέρες. 
Βλέποντας όμως κοντινές πόλεις να στήνουν μεγάλα και φανταχτερά Χριστουγεννιάτικα σκηνικά, με περισσότερες εκπλήξεις για τα παιδιά και μεγαλύτερες δυνατότητες, μήπως θα ήταν καλό για τους μικρότερους οικισμούς να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα;
Για να μην εκφραστούμε για άλλους τόπους και παρεξηγηθούμε, θα προτείναμε ο Κολινδρός να πρωτοτυπήσει εκ νέου, όπως το έκανε πριν χρόνια (όντας από τους πρωτοπόρους τόπους με το Χριστουγεννιάτικο χωριό του) και να στήσει εάν θέλει Πασχαλινό χωριό ή κάτι άλλο παραπλήσιο που δεν συναντάται εύκολα στην Ελλάδα.
Επειδή γνωρίζουμε ότι κάποιοι θα παρεξηγήσουν την πιο πάνω πρόταση με την πρώτη ανάγνωση που θα κάνουν, προτείνουμε να το ξανασκεφτούν και μετά ας κρίνουν και αν θέλουν να υλοποιήσουν.