Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η βιοπληροφορική ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, απηύθυνε χαιρετισμό στο τριήμερο
Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η βιοπληροφορική ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα» που διοργανώνουν η εταιρία Ελληνική Βιοπληροφορική και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ).
Η Υφυπουργός στον χαιρετισμό της τόνισε:
 
«Για τη χώρα μας είναι απαραίτητη μια ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσω της υψηλής τεχνολογίας και επιστήμης, με τη συνδρομή των επιστημόνων, των ακαδημαϊκών και των ερευνητών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Το συνέδριο για την Βιοπληροφορική μας φέρνει σε επαφή με έναν επιστημονικό κλάδο που βρίσκεται στην κορυφή της επιστημονικής πρωτοπορίας. Είναι ζητούμενο να βρούμε θέση σ' αυτόν τον χώρο, καθώς μέσα από την προσπάθεια θα τεθούν οι βάσεις για την περαιτέρω βιομηχανική και επιχειρηματική μας τοποθέτηση. Επιδιώκουμε να μη χαθεί ξανά καμία ευκαιρία ανάπτυξης».


www.dikaiologitika.gr