Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

To νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2016-2017

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 25 Οκτ. στην δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης συμπίπτει  με την 28η επέτειο από την έναρξη της το 1989. Εικοσιοκτώ  χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής Γονέων Κατερίνης. Ενός πολιτιστικού θησαυρού της πόλης μας που… άντεξε στην φθορά του χρόνου. Όλα αυτά τα χρόνια περισσότεροι από 600 ομιλητές , σε συνολικά 550 εκδηλώσεις, τίμησαν και κόσμησαν με την παρουσία τους την Σχολή Γονέων, την Κατερίνη και την Πιερία γενικότερα. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν, παρουσίασαν και συζήτησαν με το κοινό καλύπτουν κυριολεκτικά όλο το φάσμα της επιστημονικής γνώσης. Δικαίως λοιπόν καταξιώθηκε ο θεσμός αυτός ως το ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
     Το φετεινό πρόγραμμα το οποίο ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα 31-10-2016 με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ.κ. Γεώργιο περιλαμβάνει:
·       18 εκδηλώσεις με 23 καταξιωμένους ομιλητές  
·       8 μουσικά Σύνολα χορωδιακά ή έντεχνα
·       μια Μουσικοθεατρική Παράσταση από τους Εκπαιδευτικούς Της Α-βάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.
·       18 Συνδιοργανωτές
·       Δύο εκδηλώσεις η οποία θα γίνουν η πρώτη την 21-2-2017 στην Νότια Πιερία (Λιτόχωρο) και η δεύτερη την 14-3-2017 στην Βόρεια Πιερία
·       Επίσης για πρώτη φορά εισάγονται τρείς κύκλους τρίωρης διάρκειας για γονείς και εκπαιδευτικούς με προεγγραφή  και γενικό θέμα «Ποιο νόημα έχουν οι αξίες στην αγωγή των παιδιών;»


To μεγάλo όμως άλμα της Σχολής Γονέων έγινε το 2008, όταν δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα  www.sxoligoneon.gr στο διαδίκτυο. Ο πολιτιστικός αυτός θησαυρός ξεπέρασε τα στενά όρια του Νομού και της χώρας μας και απλώθηκε παγκόσμια. Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με το u-tube –analytics είχαμε συνολικό χρόνο 2.620.000 λεπτών παρακολούθησης εκ των οποίων:
·       Το 78% στην Ελλάδα
·       Το 6% στην Γερμανία
·       Το 4% στην Κύπρο
·       Το 4% στις ΗΠΑ
·       Το 2% στην Αυστραλία
·       Και το υπόλοιπο 6% σέ 83 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δηλαδή καθημερινά κάποιοι Συνέλληνες σε όλον τον κόσμο παρακολουθούν 7.200 λεπτά ομιλιών μας. Αυτά τα στοιχεία και η ανταπόκριση του κοινού μας δίνουν δύναμη με την βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Ποιμενάρχου μας  να συνεχίσουμε. Ο κ. Κορομπίλης τόνισε ότι παρά τις πολυποίκιλες δυσκολίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνεχίζει την πορεία του σε τρικυμισμένες θάλασσες χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού, αλλά και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, της ΔΕΥΑΚ και των 36 χορηγών μας που αναγράφονται τιμητικά στο πίσω μέρος του προγράμματος που κρατάτε στα χέρια σας…………

Θερμότατα σας ευχαριστούμε…

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους πρωτεργάτες της έμπνευσης και δημιουργίας της Σχολής (Συμβουλευτικής) Γονέων το 1989 και ιδιαίτερα στον Ιδρυτή της δικηγόρο κ. Δημήτριο Δημηνά, και τον ασθενούντα πρώην Κίτρους Μητροπολίτη Αγαθόνικο αμφότεροι Επίτιμοι Πρόεδροι, που με αγάπη στον άνθρωπο, την οικογένεια και τον πολιτισμό, πρόσφεραν με θέρμη και ζήλο και ανέπτυξαν αυτόν τον θεσμό κατατάσσοντας τον στους πρώτους στον Ελλαδικό χώρο για είκοσιοκτώ συνεχή χρόνια.
Από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ.Σάββα Χιονίδη ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Λεμονόπουλος ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου και διαβεβαίωσε την συνεχή στήριξη του Δήμου ποικιλοτρόπως προς το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, ενώ ο εκπρόσωπος τηςΑντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ.Σοφίας Μαυρίδου κ. Δημήτριος Ρουκας τόνισε ότι είναι τιμή και χαρά η βοήθεια της Αντιπεριφέρειας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.


                  Με εκτίμηση
                    Για το Δ.Σ.

               Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης


LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t