Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΠΡΟΣ
Τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Δήμαρχο,
Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Βέροια

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 26-9-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:


ΘΕΜΑ
1ο :
Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (14η) προϋπολογισμού και του ετησίου προγράμματος δράσης Δ.Βέροιας, έτους 2016.
ΘΕΜΑ
2ο :
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 8/2015 απόφασης του Δ.Σ., περί ορισμού μελών, θητείας & συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας.
ΘΕΜΑ
3ο :
Έγκριση ή μη καταρχήν συμμετοχής του Δήμου στο Πρόγραμμα Horizon 2020 SUNRISE
ΘΕΜΑ
4ο :
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης χώρων του δημοτικού κτιρίου των πρώην Δημοτικών Σφαγείων, στο Ν.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής».
ΘΕΜΑ
5ο :
Έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης Βέροιας και τον αποχαρακτηρισμό από «Χώρο Δημοτικού Σχολείου», ιδιωτικού οικοπέδου έκτασης 1.226,41 τ.μ. που βρίσκεται στο Ο.Τ. 91 της πόλης Βέροιας.
ΘΕΜΑ
6ο :
Έγκριση ή μη α) σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ.Βέροιας, Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπ/σης, Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπ/σης Ν.Π. ΚΑΠΑ, Α.Ε.Σ. ΚΟΜΕΞ Α.Ε., Α.Ε.Σ. Απ. Παύλος Α.Ε. και Α.Σ. Μέσης, β) ορισμού εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου για υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.
ΘΕΜΑ
7ο :
Έγκριση ή μη α) σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ.Βέροιας, Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπ/σης, Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπ/σης Ν.Π. ΚΑΠΑ, Α.Σ. Μέσης, Α.Ε.Σ. ΑΛΜΜΕ, Α.Σ. «ΕΡΜΗΣ» και Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS β) ορισμού εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου για υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.
ΘΕΜΑ
8ο :
Έγκριση ή μη τροποποίησης της αριθ. 599/2003, περί έγκρισης δωρεάν παραχώρησης δημοτικής έκτασης στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας
ΘΕΜΑ
9ο :
Έγκριση ή μη α) πρωτοκόλλων παράδοσης-παραλαβής εξοπλισμού του πρώην Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και β) συνέχισης της λειτουργίας Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο νέο σχολικό συγκρότημα στα Γιοτζαλίκια.
ΘΕΜΑ
10ο :
Αποδοχή ή μη αιτήματος της εταιρίας «ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ε.Π.Ε.», σε ενδεχόμενη μεταβίβαση καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας.
ΘΕΜΑ
11ο :
Έγκριση ή μη επιχορήγησης σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών (Γ΄ κατανομή έτους 2016).
ΘΕΜΑ
12ο :
Έγκριση ή μη α) δράσεων τουριστικής προβολής του Δ.Βέροιας και β) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
13ο :
Έγκριση ή μη α) φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών και β) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
14ο :
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 702/2015 απόφασης του Δ.Σ., περί ορισμού μελών και συγκρότησης του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.) στον Δήμο Βέροιας
ΘΕΜΑ
15ο :
Έγκριση  ή μη α) κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης του υπ’ αριθ. 17 αγροτεμαχίου της Δ.Κ. Μακροχωρίου της ακίνητης περιουσίας του Κληροδοτήματος Τσαρούχη και β) καταρτισμού των όρων εκμίσθωσης.
ΘΕΜΑ
16ο :
Έγκριση ή μη κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης τμημάτων του υπ’ αριθ. 4 αγροτεμαχίου της Τ.Κ. Κουμαριάς για κτηνοτροφική εγκατάσταση και β) καταρτισμός των όρων εκμίσθωσης.
ΘΕΜΑ
17ο :
Έγκριση ή μη καταρχήν κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης τμήματος του υπ’ αριθ. 4 αγροτεμαχίου της Τ.Κ. Κουμαριάς
ΘΕΜΑ
18ο :
Έγκριση ή μη συνέχισης της λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης της Β.Τζήμα.
ΘΕΜΑ
19ο :
Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών έτους 2016 της Δ/νσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας.
ΘΕΜΑ
20ο :
Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου και ενός μέλους της Τράπεζας Αίματος-εθελοντή αιμοδότη με τους αναπληρωτές τους στη Διοικούσα Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος Δ.Βέροιας.
ΘΕΜΑ
21ο :
Ορισμός μελών και συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών.
ΘΕΜΑ
22ο :
Ορισμός μελών και συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών, για την παραλαβή υπηρεσιών που απαιτούνται τεχνικές γνώσεις, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
ΘΕΜΑ
23ο :
Ορισμός μελών (μετά από κλήρωση) με τους αναπληρωτές τους και συγκρότηση των επιτροπών: 1) παραλαβής εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων, 2) παραλαβής υπηρεσιών της Δ/νσης Περιβάλλοντος-Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας
ΘΕΜΑ
24ο :
Ορισμός μέλους (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης αστικού τοπίου στην Βέροια».
ΘΕΜΑ
25ο :
Ορισμός μέλους (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση λέβητα στο 4ο Δημοτικό Βέροιας».
ΘΕΜΑ
26ο :
Ορισμός μέλους (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευές σε παιδικές χαρές του Δήμου για την πιστοποίησή τους»
ΘΕΜΑ
27ο :
Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Συντήρηση αγροτικών δρόμων»
ΘΕΜΑ
28ο :
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Βέροιας».
ΘΕΜΑ
29ο :
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων Αγίας Βαρβάρας».
ΘΕΜΑ
30ο :
Έγκριση ή μη μελέτης του έργου «Διαμόρφωση χώρου στις πηγές Λευκόπετρας»
ΘΕΜΑ
31ο :
Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Σύνδεση εξωτερικού αγωγού αποχέτευσης Πανόραμα-Γιοτζαλίκια-Φλαμουριές».
ΘΕΜΑ
32ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου και διαπλάτυνση-ασφαλτόστρωση οδού Ρωμανίας και καθέτων οδών περιοχής Γιοτζαλίκια».
ΘΕΜΑ
33ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διάνοιξη οδών στην περιοχή Γιοτζαλίκια».
ΘΕΜΑ
34ο :
Ορισμός μελών με τους αναπληρωτές τους στο Α'/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων - Κινηματογράφων κλπ..
ΘΕΜΑ
35ο :
Ορισμός μελών με τους αναπληρωτές τους στο Β'/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων - Κινηματογράφων κλπ.
ΘΕΜΑ
36ο :
Απόδοση λογ/σμού Δημάρχου για εργασίες και προμήθειες από 1/5/2016 ως 30/6/2016
ΘΕΜΑ
37ο :
Έγκριση ή μη ανάκλησης αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης λόγω μη πληρωμής δαπανών, έτους 2016.
ΘΕΜΑ
38ο :
Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στον Ευθύμιο Μοτσιόπουλο
ΘΕΜΑ
39ο :
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην Χ.Μπιμπίσκου.
ΘΕΜΑ
40ο :
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Χ.Γκατζούφα.
ΘΕΜΑ
41ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων τελών άρδευσης  του Γ.Σίσκου.
ΘΕΜΑ
42ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. της Ε.Χρυσοπουλίδου από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους.
ΘΕΜΑ
43ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. του Σ.Δημόπουλου από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους.
ΘΕΜΑ
44ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. του Γ.Μητρόπουλου από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους.
ΘΕΜΑ
45ο :
Έγκριση ή μη δαπάνης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια της επετείου απελευθέρωσης της Βέροιας και διάθεσης των σχετικών πιστώσεων.
ΘΕΜΑ
46ο :
Έγκριση ή μη προγράμματος εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της Βέροιας.
ΘΕΜΑ
47ο :
Έγκριση ή μη α) μετάβασης εκπροσώπου του Δήμου στα Τρίκαλα στα πλαίσια της Γ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια», β) εξόδων μετακίνησης και γ) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης
ΘΕΜΑ
48ο :
Έγκριση ή μη α) συμμετοχής του Δ.Βέροιας στις εκδηλώσεις εορτασμού του αδελφοποιημένου Δήμου Στροβόλου, β) ορισμός εκπροσώπου, γ) εξόδων μετακίνησης και δ) δαπάνης και διάθεσης ψήφισης της πίστωσης.
ΘΕΜΑ
49ο :
Έγκριση ή μη α) μετάβασης επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου στο Δήμο Ούζιτσε Σερβίας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Ημέρα της πόλης του Ούζιτσε», β) διενέργειας της προμήθειας αναμνηστικού δώρου και γ) δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
50ο :
Επί αιτήματος των Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ελιάς
ΘΕΜΑ
51ο :
Επί αιτήματος της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ελιάς

                                                                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ



                                                                  ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ