Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΙΝΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ»

Τη συνδιοργάνωση διημερίδας με τίτλο «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού-Γίνε τουρίστας στην πόλη σου»,ενέκρινε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 17ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και αποτελεί συνεργασία των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct των δυο συγκεκριμένων φορέων.
Η εναρκτήρια ενότητα, θα υλοποιηθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 17.30 και είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό. Θα παρουσιαστούν δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει ο Εναλλακτικός Τουρισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης από επιχειρηματίες και ειδικούς στο χώρο.
Στη συνέχεια, στο φουαγιέ της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν κοκτέιλ από παραδοσιακά ποτά και προϊόντα και να παρατηρήσουν τη Νέα Σελήνη, στο αστρονομικό πάρτι που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στις βιωματικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο μοναδικό campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης.
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12.30, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού θα εξετάσουν μαζί με το κοινό, σε μια διαδραστική συζήτηση τις δυνατότητες της πόλης για να αναδείξει εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής ταυτότητας και επιχειρηματικότητας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες στη Σχολή, όπως οινογευστική, ελαιογευσιγνωσία στο Κέντρο Ελιάς και να φτιάξουν το δικό τους τυρί στο Γαλακτοκομείο της Σχολής, μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

            Μεταξύ των ωρών 18.00 και 20.30 θα πραγματοποιηθούν ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, ανοιχτές στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στα θεματικά πάρκα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με θέμα: «Γίνε τουρίστας στην πόλη σου» που θα απευθύνονται στους δημότες της πόλης και σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Δουλεύουμε πάντα σε δυο άξονες σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Πρώτα, ενθαρρύνουμε νέες τουριστικές δραστηριότητες εμπλουτίζοντας έτσι το τουριστικό απόθεμα της Θεσσαλονίκης και δεύτερον κάνουμε συμμέτοχους μέσα από στοχευμένες βιωματικές δράσεις τους συνδημότες μας καλλιεργώντας την τουριστική συνείδηση στην πόλη”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας με αφορμή τη διημερίδα.

Την εκδήλωση της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους ο Δημήτρης Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας και ο Δρ Ιωάννης Καλογεράκης, Εκπαιδευτής Στελεχών Επιχειρήσεων και Διευθύνων Σύμβουλος JMK Ltd.

Περισσότερες πληροφορίες στις διευθύνσεις:

Europe Direct Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής: http://afs.edu.gr/page/default.asp?id=45&la=1 και Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης: http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/DimotikesEpixeiriseis-NPDD/EuropeDirect