Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Σχόλιο του Πρόεδρου του ΣΕΒΕ, Δρ. Κυριάκου Λουφάκη εν όψει της 81ης ΔΕΘ

"Η ΔΕΘ είναι βαθιά χαραγμένη στην ιστορία της πόλης και του επιχειρείν. Με σταθερή παρουσία στα εκθεσιακά δρώμενα από το 1926, αποτελεί σημαντικό θεσμό για το
οικονομικό, επιχειρηματικό, αλλά και κοινωνικοπολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής.
Η καθιέρωση κλαδικών εκθέσεων το 1973 αποτελεί σημείο καμπής στην ιστορία της έκθεσης και κατά την άποψή μου η επέκταση και διοργάνωση περισσότερων κλαδικών εκθέσεων όλο τον χρόνο είναι αυτό που έχει ανάγκη το επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι γενικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο έχουν φθίνουσα πορεία, διότι οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να κάνουν Β2Β συναντήσεις κατά τη διάρκειά τους αλλά με ανθρώπους του κλάδου. «ΔΕΘ 365 μέρες τον χρόνο, με έμφαση στις κλαδικές εκθέσεις» είναι το μήνυμά μου σε μια εποχή που οι εκθέσεις συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για επαφές, δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και άνοιγμα νέων αγορών.
Ωστόσο, για να είναι πραγματικά επιτυχημένες οι κλαδικές εκθέσεις, θα πρέπει να είναι διεθνείς. Θα πρέπει δηλαδή να προσελκύσουμε, πέρα από τους γείτονές μας τους Βαλκάνιους – που με την κατάργηση των συνόρων η πρόσβαση και η επικοινωνία είναι πολύ ευκολότερη – πελάτες από όλο τον κόσμο. Είναι με άλλα λόγια αναγκαίο η ΔΕΘ-Helexpo να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα εξωστρέφειας στην ένταξή της στα διεθνή εκθεσιακά δίκτυα, «παίζοντας» με όρους αγοράς και έχοντας την απαιτούμενη ευελιξία ευελιξία και συνεργαζόμενη στενά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεών της με τους εξειδικευμένους φορείς εξωστρέφειας όπως ο ΣΕΒΕ."