Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με τον Παλαιστίνιο Πρέσβυ στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Πρέσβυ της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, κ. Marwan Toubassi, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.


Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της άριστης υφιστάμενης σχέσης μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Παλαιστινιακής Αρχής, με ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς, επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της υφιστάμενης συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν στις εκατέρωθεν εξαγωγές και επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τις προοπτικές ενίσχυσής τους, την επιστημονική συνεργασία για μεταφορά γνώσης και το εμπόριο, εισαγωγικό και εξαγωγικό.

Επιπλέον συζητήθηκε η Συμφωνία που υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου 1999 μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας και της Παλαιστινιακής Αρχής και που αφορούσε στην ενίσχυση της απορροφητικότητας εργατικού δυναμικού και την επισιτιστική ασφάλεια στην Παλαιστινιακή Αρχή. Σε συνέχεια αυτού, συζητήθηκε η σύγκληση της Μεικτής Επιτροπής Γεωργίας για από κοινού συνεργασία και διαμόρφωση ενός διετούς σχεδίου δράσης προς ενεργοποίηση της εν λόγω Συμφωνίας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Ο Πρέσβυς της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Marwan Toubassi, προσκάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα σε επίσκεψη στη Ραμάλα.