Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας για την απώλεια της Αναστασίας Γεροφωκά

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Π.Α.ΜΕ. εκφράζει τον πόνο και τη βαθιά της θλίψη για την πρόωρη και αδόκητη απώλεια της συναδέλφου Αναστασίας Γεροφωκά.

   Η συναγωνίστρια Αναστασία, η οποία εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του λαϊκού-εργατικού κινήματος από νεαρή ηλικία, υπερασπίστηκε πάντοτε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων συνολικά, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
   Το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν δραστήρια μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης (Λαϊκό Φροντιστήριο, Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα), αλλά και μέσα από άλλους μαζικούς φορείς και συλλογικότητες.
   Η παρουσία της Αναστασίας θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες,  στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πρωτοπόρα και «πανταχού παρούσα» στους κλαδικούς και λαϊκούς αγώνες, υπηρετώντας με σθένος τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά τη ζωντάνια και την ανθρωπιά της, το επιστημονικό και παιδαγωγικό της ήθος, το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής. Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουμε ακόμη ότι είχε παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, για να μη λάβει μέρος στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
   Εκφράζουμε στην οικογένειά της, στο σύζυγό της Νίκο και στην κόρη της Σοφία, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
   Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στη μνήμη της, με τη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών, ποσό στη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης.

13 Αυγούστου 2016