Τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Η μοναδικότητα των προγραμμάτων αυτών έγκειται στο γεγονός ότι σχεδιάστηκαν κατόπιν έρευνας, ώστε να συντείνουν στην εύρεση απασχόλησης των καταρτιζόμενων, ενδυναμώνοντας το βιογραφικό τους για την αγορά εργασίας, ενώ κάποια από αυτά μοριοδοτούνται ή συνυπολογίζονται σε ορισμένες προκηρύξεις του δημοσίου τομέα.
Ταυτόχρονα, αξιοποιούν πλήρως την ευκαμψία της διαδικτυακής, σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, δίνοντας όμως έμφαση και σε στοχευμένες διά ζώσης βιωματικές ή εποπτικές συναντήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, οι περισσότερες από τις οποίες προσφέρονται προαιρετικά, για αναστοχασμό και διάδραση.
Η κατάρτιση συμπληρώνεται από πλήθος προαιρετικών κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, από δωρεάν συμπληρωματικές εκπαιδεύσεις, από προαιρετική και δωρεάν εμβάθυνση στη μεθοδολογία έρευνας και στο SPSS, από τη δυνατότητα δημοσίευσης σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, από ανάρτηση άρθρων των καταρτιζόμενων στο psichologia.gr και από διαρκή υποστήριξη και συμβουλευτική από μία πλειάδα μεντόρων και προσωπικών καθοδηγητών.
Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικασίες αξιολόγησης για την απόκτηση ευρωπαϊκών πιστωτικών μονάδων ECVET, με μία μικρή επιβάρυνση στα δίδακτρα, για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την κατάρτιση και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αντιλαμβανόμενο την οικονομική κρίση, παρέχει τα προγράμματα κατάρτισης διατηρώντας τα πιο προσιτά δίδακτρα, ενώ παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις και εκπτώσεις για φοιτητές, ανέργους και άτομα με αναπηρία. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Κατάρτισης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Οι καταρτιζόμενοι στα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνουν ολόπλευρη εκπαίδευση, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και ακολουθούν κατά γράμμα την ακαδημαϊκή ηθική και δεοντολογία. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, που ενδεχομένως ανακύπτουν με το διάλογο, τους κανονισμούς και την επικοινωνία. Γιατί, τελικά, η κατάρτιση αποκτά νόημα μόνο εάν γίνει κοινωνικό βίωμα.
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό σε pdf ΕΔΩ