Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η Φαλακρή Τραγουδίστρια Άφθονο γέλιο και ερεθίσματα για προβληματισμό

 Άφθονο γέλιο και-κυρίως-ερεθίσματα για προβληματισμό προξένησε η θεατρική παράσταση η “Φαλακρή Τραγουδίστρια” που ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουλίου
2016 στο ανοικτό θέατρου του πάρκου της Κατερίνης, από την Ομάδα Θεάτρου ΔΕΝ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.


Τα διαχρονικά μηνύματα της αποξένωσης και της μοναξιάς των ανθρώπων, της αβάσταχτης ελαφρότητας της ζωής,  της ρηχότητας όσο και κενότητας των καθημερινών σχέσεων που καταδεικνύει στο έργο του ο Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, ξεπήδησαν μέσα από τους διαλόγους των ηθοποιών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.


Την παράσταση παρακολούθησε και ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Δρ. Μάρτιν Λάντισλαου Σάλαμον, ο οποίος στο τέλος ευχαρίστησε τόσο το  κοινό για την παρουσία του όσο και τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας ΔΕΝ που έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν ένα κλασικό έργο ενός από τους πλέον αξιόλογους ανθρώπους της διανόησης της Ρουμανίας.


Ιδιαίτερα ο κ. Σάλαμον ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Χανδόλια που τιμούν φέτος τη Ρουμανία μέσα από το θεσμό της τιμώμενης χώρας. 

Σε ανάμνηση της συμμετοχής τους στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο κ. Παπαχρήστος δώρισε στους συντελεστές της παράστασης το λεύκωμα για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Φωτισμοί:
Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική: Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος- Βασίλης Βασιλάκης
Κουστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη


Ηθοποιοί (αλφ.):
Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης,
Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.