Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μεγάλη χορηγία φαρμάκων για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 13:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η παράδοση
πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα φάρμακα τα οποία αποτελούν δωρεά από την Ιταλική Banco Farmaceutico και την A.I.F.A (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας) στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν για ακόμη μια φορά, τεράστια κενά.
Image 
Την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο νέος διοικητής κύριος Μυστρίδης Ανέστης και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου κυρία Πορφυρίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την εδώ και χρόνια πολύτιμη βοήθειά της, χωρίς την οποία πολλοί συμπολίτες μας δε θα είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών η οποία επηρεάζει ακόμη και σήμερα και το δικό μας νοσοκομείο,
Image 
Τα φάρμακα έφτασαν από την Ιταλία και παραδόθηκαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, αποθηκεύτηκαν σε κλιματιζόμενο χώρο, φωτογραφήθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού της ομάδας και αφού πραγματοποιήθηκε κοινός έλεγχος από την ομάδα και τους δωρητές, κλήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης μας να επιλέξει τα φάρμακα που χρειάζεται άμεσα.
Image 
Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, σε συνεργασία με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, επέλεξε 53 φάρμακα (συνολικά 3.898 σκευάσματα) κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Image 
Πρέπει να τονιστεί πως όλα τα φάρμακα είναι καινούργια και θα διατεθούν από το διαδικτυακό σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε νοσοκομεία της περιοχής μας, σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και επίσης για τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων της περιοχής μας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου εκτός από τις 520 οικογένειες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και 3 χρόνια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τροφοδοτεί με φάρμακα, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ηρακλής και το κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας Ολύμπου. Επίσης η πλειοψηφία των προσφύγων που εξετάζονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης.
Image 
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής & παράδοσης, τα φάρμακα θα ενταχθούν επίσημα στο υλικό του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Φωτογραφικό υλικό και αναλυτική περιγραφή των φαρμάκων τα οποία έλαβε το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης: Βλέπε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. 
Image 
Η χορηγία των φαρμάκων αυτών στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industrydrug wholesalers and medicine agencies of Europe), με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100needed drugs και Image gallery ).
Image 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ) λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες σε φάρμακα των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, χωρίς καμμιά διάκριση εθνικότητας, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη. Παράλληλα, συνεχίζει να τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό μεγάλης αξίας το νοσοκομείο της πόλης μας και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και έχει επίσης αναλάβει την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα όλων των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον νομό μας.
Image 
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας -  Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας»